Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Több mint 200 milliós vagyona van Medgyessynek

2002.06.17. 12:06
Autója és saját háza nincsen, van viszont több üdülője és megtakarított pénze a kormányfőnek. Medgyessy Péter vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy értékes festmények és bútorok tulajdonosa.
Nincsen Medgyessy Péter nevén az az ingatlan, amelynek biztonsági szempontok miatt szükségessé vált átalakításáról az elmúlt hetekben többször is szó esett -egyebek mellett ez derült ki abból a vagyonnyilatkozatból, amelyet a kormányfő leadott az Országgyűlés Hivatalának.

Ingó és ingatlan

Mától nyilvánosak az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai. A törvény szerint a honatyáknak egyebek mellett megválasztásukat követően is be kell számolniuk vagyoni helyzetükről. Az Országgyűlés Hivatalához benyújtott dokumentumok mától bárki számára megtekinthetőek.

Nyilatkozatot tett vagyoni állapotáról Medgyessy Péter is. Ebből kiderül, hogy a miniszterelnöknek sem lakóháza, sem autója nincsen. Van viszont egy 56 négyzetméteres XI. kerületi lakása, amelyet még 1991-ben vásárolt. Felerészben birtokosa egy hajdúszoboszlói 90 négyszögöles telken lévő 48 négyzetméteres üdülőt, valamint Leányfalun egy 180 négyszögöles telken található 50 négyzetméteres üdülőt.

Medgyessy Péter a képviselői járandóságot meghaladó ingóságok között festményeket, bútorokat, valamint háztartási gépeket említett. Nincsen semmilyen gazdasági társaságban érdekeltsége, viszont állampapírokban 80 millió forintot tart, mint ahogy biztosításokban is 125 milliója van. Takarékbetétben 500 ezer forintot és 15 ezer dollárt tart. A "foglalkozása" rubrikába azt írta, hogy miniszterelnök, fizetése pedig 693 ezer forint.

További vagyonnyilatkozatok:   1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7