Valér
-1 °C
0 °C

Várhegyi lemórickázta Fodort

2002.07.05. 15:32
Továbbra is egymást teszi felelőssé a csütörtöki tüntetésekért a kormányoldal és az ellenzék. Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerint Orbán Viktor a fő felbújtó, míg a Fidesz pártigazgatója, Várhegyi Attila szerint Fodor Gábor olyan, mint a viccbeli Móricka, mindenről Orbán Viktor jut az eszébe.
Fodor Gábor szabad demokrata ügyvivő szerint a csütörtöki zavargásokért a Fidesz, illetve Orbán Viktor volt kormányfő tehető felelőssé.

Körtársak

A politikus pénteki sajtótájékoztatóján ezt a véleményét többek közt azzal indokolta, hogy a demonstráción megjelent "Orbán Viktor polgári körös társa", Makovecz Imre. Véleménye szerint "így a kapcsolat elég egyértelmű". "Orbán Viktor az elsőszámú felbujtó, mert a polgári körök szervezésekor azt mondta, az emberek álljanak készenlétben és várják a hívó szót" - mondta Fodor Gábor, aki szerint a Fidesz a köztársaság meggyengítésére és szétzilálására törekszik.

Hol tüntessenek?

Magyarország jogállam, ahol jogbiztonság van, a törvényeket és a bírói ítéleteket tisztelni kell. Az Országos Választási Bizottság közlése szerint a választások tiszták és törvényesek voltak, az OVB jelentését az Országgyűlés is elfogadta, és nem kérdőjelezték meg sem a Fidesz, sem "szatellit szervezetei". A kormánypárti képviselő álláspontja szerint azért nem, mert a választások lebonyolításáért a kormánytagok felelnek.

"Ha a tüntetők úgy érzik, hogy a választások nem voltak tiszták, akkor Orbán Viktor és Pintér Sándor munkahelye előtt tüntethetnek" - mondta Fodor Gábor hangsúlyozva, hogy elvárják a jobboldali pártok vezetőitől, hogy világosan határolódjanak el a csütörtökön történtektől, "és ez Orbán Viktorra személyesen is vonatkozik". Hozzátette: az elhatárolódást a köztársasági elnöktől is várják.

Móricka és Viktor

Várhegyi Attila szavai szerint Fodor Gábor olyan, mint a viccbeli Móricka, mindenről Orbán Viktor jut az eszébe.

A Fidesz pártigazgatója ténynek nevezte, hogy egyértelműen a szocialisták és a szabad demokraták felelősek a csütörtökön kialakult helyzetért "azzal az arrogáns magatartásukkal, amellyel alkotmányos és törvényes kezdeményezéseket söpörtek le a parlament asztaláról. Ezek a javaslatok a választások tisztasága kapcsán sokakban felmerült kételyek megvitatásával és a választójogi törvény módosításával foglalkoztak volna."

Várhegyi, úgymond, több szerénységet várna el annak a pártnak a képviselőjétől, amelyik az első szabad választások után lelkesen támogatta a taxisblokádot, azt a törvénysértő megmozdulást, ami napokra megbénította az ország működését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!