Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs új frakcióvezetője a Fidesznek

2002.07.09. 07:33
Bár Pokorni Zoltán múlt heti lemondását követően arról volt szó, hogy hétfőn választja meg új vezetőjét a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja, erre még egy hetet várni kell. A Pokorni által javasolt Deutsch Tamás szerint nem is volt szó érdemben a kérdésről a hétfői ülésen.
Nem létező problémának nevezte a Nap-Kelte keddi, Össztűz című műsorában azt a kérdést, hogy miért nem választott új frakcióvezetőt a Fidesz.

Pokorni javaslata

Mint ismert, a tisztújítás azért vált szükségessé, mert Pokorni Zoltán pártelnök-frakcióvezető a múlt héten bejelentette, édesapja ügynökmúltja miatt lemond mindkét posztjáról. A politikus akkor szó szerint úgy fogalmazott: "a Fidesz-Magyar Polgári Párt frakciójának vezetéséről hétfőn fog dönteni a frakcióülés. Én a frakciónak Deutsch Tamást fogom javasolni frakcióvezetőnek."

Döntés jövő héten

Az ellenzéki párt képviselőcsoportjának hétfői ülése után a frakcióvezetői teendőket ideiglenesen ellátó Deutsch Tamás azonban már azt mondta, hogy nincs még javaslat az új frakcióvezető személyére.

"A Fidesz frakciójában több olyan politikus van, aki minden tekintetben alkalmas a frakcióvezetői tisztség ellátására. Hogy ki lesz a Fidesz frakcióvezetője, az a képviselőcsoporton belüli munkamegosztás áttekintése utáni döntés lesz" - fogalmazott. Egyben bejelentette, hogy a Fidesz új frakcióvezetőjét a párt június 15-i győri, egész napos frakcióülésén választják meg. A Nap-Kelte kedd reggeli adásában ezt azzal egészítette ki, hogy a kérdésről csupán mint technikai problémáról volt szó előző nap.

Lapinformációk szerint a Fidesz frakciójában többen nem értenek egyet Deutsch jelölésével, és vele szemben inkább Áder János ügyvezető alelnököt, vagy Varga Mihály volt pénzügyminisztert támogatnák.