Géza
-11 °C
-4 °C

Kulcsár nem jelent meg a rendőrségen

2003.07.17. 10:22
Korábbi ígéretével ellentétben nem jelent meg a K&H Equities-ügy egyetlen gyanúsítottja a rendőrség meghallgatásán. Kulcsár Attilát csak ügyvédje, Bánáti János képviselte az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán megkezdődött vizsgálaton. A rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Kulcsár ellen.
Nem jelent meg Kulcsár Attila a rendőrségen csütörtökön, ahogy korábban megígérte. Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága Aradi utcai épületébe csupán ügyvédje, Bánáti János jött el, ő mintegy félórát tölött bent.

Az ügyvéd az újságírók kérdésére elmondta, immár ő a hivatalos védője a K&H Equities üzletkötőjének.

Bánáti János
Védence azért nem jelent, mert visszalépett korábbi szándékától, miszerint beszámol a K&H bank körül visszáságokról, amikről tudott, nyilatkozta a Bánáti.

Kulcsár két héttel korábban, még külföldről azt nyilatkozta, hazajön, és vallomást tesz a hatóságoknak. Most úgy érzi, hogy túlságosan nagy politikai hullámverést okozott az ügy, ezért elállt korábbi szándékától, tájékoztatott Bánáti. Az ügyvéd szerint védencét riasztja a K&H Equities-ügyet övező erős médiafigyelem, ezért egyelőre nem jelenik meg személyesen a vizsgálók előtt. Bánáti ezt Kulcsárral folytatott szerdai telefonos megbeszélésük alapján ismertette az újságírókkal.

A rendőrség egyelőre nem reagált, nem derült ki az sem Kulcsár külföldön tartózkodik-e még, vagy már Magyarországon van.

Miután Kulcsár nem jelenr meg a csütörtöki kihallgatáson, a rendőrség az ügyészségen keresztül nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a bróker ellen.

A hatóságnak egyébként korábban sem volt tudomása arról, hol tartózkodik Kulcsár. Mint Németh Lajos, az ORFK szóvivője az Indexnek szerdán elmondta, nem is keresték. "Okafogyott lett volna" a keresés, hiszen jogi képviselője útján Kulcsár jelezte, részt vesz a kihallgatáson.

Az Index korábban megírta, hogy a K&H Equities üzletkötője külföldre, a legtöbb hírforrás információi szerint Ibizára utazott, miután a zavaros pénzügyekről tájékoztatást adott a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjének, valamint politikai támogatást kért Áder Jánostól, a Fidesz frakcióvezetőjétől. Felmerült az is, hogy Kulcsár Horvátországban van, más források pedig azt vetették fel, hogy egy szocialista politikus mallorcai nyaralójában húzta meg magát.