Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Kulcsár a milliárdos sikkasztás egyedüli gyanúsítottja

2003.07.15. 17:08
Kulcsár hatvan-hetven fős személyes ügyfélkörét tartja károsultnak a rendőrség a nyomozás jelenlegi állása szerint a K&H Equities brókercég ügyében. A nyomozók kizárólag Kulcsárt gyanúsítják. A nyomozás jelenlegi állása szerint.
A nyomozás jelenlegi állása szerint eddig csak Kulcsár felelőssége állapítható meg a K&H Equities brókercég sikkasztási ügyében - jelentette be sajtótájékoztatóján Molnár Csaba alezredes, a nyomozás egyik vezetője. Molnár, a nyomozás érdekeire hivatkozva gyakorlatilag nem szolgált új információkkal az üggyel kapcsolatban.

Nincsenek nyertesek

Annyi mindenesetre kiderült, hogy a nyomozás kezdete óta eltelt másfél hétben sikerült behatárolni a károsultak körét. A hatvan-hetven fő Kulcsár személyes ügyfele, őket károsultként tartják számon. "Jelenleg nem határolható be olyan kör, akik nyertesei lettek volna az ügyleteknek" - mondta el Molnár.

A rendőrségnél a K&H Bankon és a Nemzetbiztonsági Hivatalon kívül csak két károsult, egy magánszemély és egy társaság tett feljelentést.

Tíz milliárd fölötti kárérték

Az eddiginél valamivel pontosabban meghatározható az okozott kár mértéke is. A rendőrség adatai szerint Kulcsár mintegy 23 milliárd befektetés felett rendelkezett, a kárérték ennek "körülbelül a fele". Ez az összeg Molnár elmondása szerint nőni már nem fog, "legfeljebb csökkenhet".

Az ügy egyetlen gyanúsítottját, Kulcsár Attilát csütörtökön tervezi kihallgatni a rendőrség. A nyomozóknak "nincs arra vonatkozó információja", hogy a bróker Magyarországon tartózkodik-e. Molnár bízik Kulcsár megjelenésében, erre ugyanis ígéretet kapott a bróker ügyvédjétől.

A pontos kárértékről, az elkövetői módszerekről és a károsultak köréről Molnár a nyomozás érdekeire és a banktitokra hivatkozva nem kívánt bővebb tájékoztatást adni.

Mi a száz százalék?

Kulcsár korábban egy külföldről telefonon adott interjúban azt állította: hazajön, és áll a rendőrség vizsgálata elé. Bánáti János, Kulcsár ügyvédje viszont már nem kivánt határozottan nyilatkozni védence hazaérkezésével kapcsolatban. Az Index kérdésére, "száz százalékra veszi-e, hogy Kulcsár tartja ígéretét?", az ügyvéd azt mondta: "az biztos, hogy én ott leszek a rendőrség meghallgatásán".