Erzsébet
1 °C
4 °C

Még nincs új hírigazgatója az MTV-nek

2002.07.23. 15:10
Tévesen közöltük, hogy MTV Híradójának egykori főszerkesztőjét, a tv2 volt munkatársát, Rudi Zoltánt kinevezték a köztévé új hírigazgatójának. A televízió sajtófőnöke szerint az ügyvezető igazgató időben értesít mindenkit a személyi döntésekről.
Megkezdődött az új vezetők kinevezése a Magyar Televízióban. A Népszava szerint hétfőtől hivatalosan is Sugár Ágnes a köztévé kulturális igazgatóhelyettese. Rér Éva kulturális igazgató várhatóan távozik az ügyvezető utáni legmagasabb beosztásból. Az Index információja szerint az új hírigazgató Rudi Zoltán lesz. Ő már korábban is dolgozott az MTV-nél, hiszen 1997-től 98-ig a Híradó főszerkesztője volt. Jelenleg a tv2 munkatársa.

Megkérdőjelezett legitimáció

Rudi Zoltán
Közben legitimációs vita folyik Ragáts Imre megbízatása kapcsán. A Népszava úgy tudja, pénteken az ügyészséghez fordultak a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának civil delegáltjai, hogy tisztázzák a gazdasági alelnök ügyvezetői kinevezése körüli jogi helyzetet. A civilek többsége szerint a kuratórium elnöksége - megsértve a Magyar Televízió Rt. Alapító Okiratának 10.1. pontját - jogellenesen ruházta fel Ragátsot ügyvezető alelnökként az elnöki jogkörrel.

A jogvita alapja, hogy az elnökség arra hivatkozva, hogy Ragáts Imre volt múlt kedden az egyetlen hivatalban álló alelnök, a civil delegáltak megkérdezése nélkül nevezte ki Ragátsot. Pós Péter civil kurátor azonban a delegáltak többségének nevében úgy véli, Szenes Andrea is jelölt lehetett volna, hiszen a Fővárosi Munkaügyi Bíróság első fokon visszahelyezte az alelnöki munkakörbe.

Kérdések

Pós szerint napokon belül meglesz a testület felének aláírása, így akár már a hónap végére rendkívüli kuratóriumi ülést hívhatnak össze a jogi kérdések tisztázására. Az viszont egyelőre továbbra is kérdéses, hogy mikor lehet az intézménynek új elnöke és ki lesz az. Mint ismert az eddigi vezető, Mendreczky Károly a közelmúltban lemondott. A rendszerváltás óta ő volt a Magyar Televízió nyolcadik elnöke.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?