Szervác, Imola
12 °C
16 °C

Könyvet ír Gyurcsány Ferenc

2005.08.19. 08:57
Szeptemberre jelenhet meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök könyve, amely elődjei műveivel ellentétben szakpolitikai kérdésekkel foglalkozik, értesült a Magyar Hírlap.

Nyolcvanoldalas könyvet ír Gyurcsány Ferenc még a nyáron, a téma ideológia és szakpolitika lesz, értesült a Magyar Hírlap. Az információt Gyurcsány köreiben nem cáfolták, de nem is erősítették meg.

A könyv várhatóan szeptemberben jelenik meg, és a szakma és a kormányzat közötti párbeszédet erősíteni szándékozó, brit mintára pár hónapja létrejött Demos Magyarországért Alapítvány fogja kiadni.

A lap információi szerint a kormányfő még a nyaralására is magával vitte laptopját, hogy a pihenés és a család mellett a könyvvel is foglalkozhasson.

Tony Blair nyomában

Gyurcsány értekezik a nyugdíj- és egészségügyi rendszerek reformjáról, és megpróbálja nemcsak lefordítani, de továbbgondolni Tony Blair hasonló irányú, "harmadik utas" próbálkozását, értesült kormányközeli forrásokból a Magyar Hírlap.

A rendszerváltás utáni magyar miniszterelnökök közül hivatali ideje alatt Horn Gyula írt könyvet (Cölöpök). Orbán Viktor később adta ki beszédeit tartalmazó könyvét, amivel 18 millió forintot keresett.