Árpád
-2 °C
4 °C

Gergényi: Most már tapasztalata is van a rendőrségnek

2006.09.19. 14:44
A budapesti rendőr-főkapitány szerint a rendőrség kellő létszámmal rendelkezik, technikailag felkészült és tapasztalata is van a brutális rendzavarások felszámolásához. A hétfői zavargásokban 104 rendőr sérült meg, ők pénzjutalmat kapnak. A sebesülteket meglátogató Gyurcsány szerint a rendőrségen látszik, hogy bizonyítani akar.

Gyurcsány Ferenc kedden a Honvéd kórházban kereste fel az MTV-székház ostrománál megsebesült rendőröket, illetve magához kérette Gergényi Péter budapesti rendőr-főkapitányt, tájékoztassák, milyen előkészületeket tesz a rendőrség a hétfő éjszaka történtek megismétlődésének elkerülésére.

A rendőrség kellő létszámmal, technikai felszereltséggel és most már tapasztalattal is rendelkezik ahhoz, hogy képes legyen fenntartani a rendet, amikor egy békés tüntetésből brutális rendzavarás lesz, mondta Gergényi Péter a miniszterelnöknek.


Gyurcsány Ferenc a Honvéd kórházban

A miniszterelnök szerint "látni, hogy a rendőrség bizonyítani akar". Gyurcsány a rendőröket kiváló férfiaknak neveztek, akik "azért sérültek meg, hogy minket óvjanak".

A hétfő este kitört zavargásokban 104 rendőr sebesült meg, és mintegy 20 tüntető. 93 rendőr többnyire zúzódásos sérülést szenvedett, 11 sebsült marad kórházban, 6-an a baleseti, 2-en az idegsebészeti, 2-en a belgyógyászati osztályon fekszenek. Egy sérültet a fül-orr-gégészetre vettek fel.

Gergényi Péter közölte, valamennyi sérült rendőr soron kívüli pénzjutalmat kap.

A hétfő esti zavargások elfajulását a rendőrség erőtlen és taktikailag átgondolatlan fellépése is előidézte, amit a szerv is elismert. A hasonló, nyugat-európai rendbontásokban ugyanis sokkal nagyobb létszámmal is elbírnak a rendőrök.

Ráadásul a magyar rendőrség nyáron még gyakorolta is a tömegoszlatást, ami hétfőn este a Szabadság téren többször is kudarcot vallott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?