Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Gyurcsány aggódik, Orbán edzést látogatott

2009.02.09. 19:32
Gyurcsány Ferenc a roma-magyar együttélésről azt mondta, hogy "vékony jégen járunk". A Veszprémben ülésező Fidesz elnökség több tagja meglátogatatta a gyászoló kézilabdacsapatot.

"Vékony jégen járunk, ami bármelyik pillanatban beszakadhat alattunk" - mondta Gyurcsány Ferenc, a hétvégi veszprémi gyilkosság tanulságáról. A miniszterelnök a magyar-roma együttéléssel kapcsolatos kérdésre válaszolt ezzel. "Szerinte nem lehet nem érzékelni, hogy türelmetlenség, csalódás, rossz érzés, feszültség üti fel a fejét az országban, és a vita arról szól, hogyan tudnak együtt élni az országban romák és nem romák."

"Sem jó fogalmak, sem jó válaszlépések nincsenek, és szinte mindenki szenved ettől" - mondta a kormányfő az újságíróknak, miután tárgyalt a rendészeti miniszterrel, Draskovics Tiborral. "A régi módon nem lehet beszélni, mert sokan úgy érzik, az a probléma szőnyeg alá söprése, új módon pedig még nem tudunk beszélni a kérdésről" - tette hozzá.

Orbán Viktor Veszprémben töltötte a hétfői napot, mert ott ülésezett a Fidesz elnöksége. Az ülést meglátogatta agyászoló kézilabdacsapat edzője, Mocsai Lajos. Orbán Viktor negyedmagával viszonozta a látogatást a Veszprém Arénában, majd gyertyát gyújtott a meggyilkolt román játékos emlékére.
Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?