Gyurcsány aggódik, Orbán edzést látogatott

2009.02.09. 19:32
Gyurcsány Ferenc a roma-magyar együttélésről azt mondta, hogy "vékony jégen járunk". A Veszprémben ülésező Fidesz elnökség több tagja meglátogatatta a gyászoló kézilabdacsapatot.

"Vékony jégen járunk, ami bármelyik pillanatban beszakadhat alattunk" - mondta Gyurcsány Ferenc, a hétvégi veszprémi gyilkosság tanulságáról. A miniszterelnök a magyar-roma együttéléssel kapcsolatos kérdésre válaszolt ezzel. "Szerinte nem lehet nem érzékelni, hogy türelmetlenség, csalódás, rossz érzés, feszültség üti fel a fejét az országban, és a vita arról szól, hogyan tudnak együtt élni az országban romák és nem romák."

"Sem jó fogalmak, sem jó válaszlépések nincsenek, és szinte mindenki szenved ettől" - mondta a kormányfő az újságíróknak, miután tárgyalt a rendészeti miniszterrel, Draskovics Tiborral. "A régi módon nem lehet beszélni, mert sokan úgy érzik, az a probléma szőnyeg alá söprése, új módon pedig még nem tudunk beszélni a kérdésről" - tette hozzá.

Orbán Viktor Veszprémben töltötte a hétfői napot, mert ott ülésezett a Fidesz elnöksége. Az ülést meglátogatta agyászoló kézilabdacsapat edzője, Mocsai Lajos. Orbán Viktor negyedmagával viszonozta a látogatást a Veszprém Arénában, majd gyertyát gyújtott a meggyilkolt román játékos emlékére.




Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport