Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szilvásy a nemzeti vagyonkezelőnél landolt

2009.04.22. 06:54 Módosítva: 2009-04-22 13:53:38
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyik igazgatójaként folytatja pályafutását Gyurcsány Ferenc polgári titkosszolgálatok irányításáért felelős minisztere.

Szilvásy György a titkosszolgálatok irányítása után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) humánpolitikai és koordinációs főigazgatójaként folytatja pályafutását, írja a szerdai Magyar Nemzet.

Száraz Gábor, az MNV szóvivője megerősítette a lapnak: a polgári titkosszolgálatok irányításáért felelős egykori miniszter hétfőn már munkába is állt. Szilvásy György érkezéséről a héten kapott tájékoztatást a vállalat.

A szóvivő azt közölte, azért nem írtak ki nyilvános pályázatot a humánpolitikai főigazgatói posztra, mert a korábbi vezető személyes okokból távozni kényszerült, és a poszt betöltésére gyorsan alkalmas személyt kellett találni. Hogy miképp esett a választás a volt titokminiszterre, arról nem tudott a szóvivő beszámolni.

Az MNV három elődszervezet - az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt., a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Földalapkezelő szervezet - összevonásával kezdte meg a működését 2008 januárjában. Ez azt jelenti, hogy az összes állami vagyont ez a szervezet kezeli.

Szilvásy György főigazgatói irányítása alá tartozik majd a humánpolitikai, az igazgatási és koordinációs, a logisztikai és a biztonsági igazgatóság. Az MNV humánpolitikai igazgatósága, számítja ki többek között az állami cégek vezetőinek járó jövedelmet.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Szilvásy felesége is kormányközeli munkát kapott: Csáky Bernadettet a Miniszterelnöki hivatal szakállamtitkárának nevezték ki.

A Fidesz követeli Szilvásy György fizetésének nyilvánosságra hozását, hogy kiderüljön a "bukott kormány bukott tárcanélküli miniszterének újabb zsíros állása mennyibe kerül az adófizetőknek" - fogalmazott Balsai István egy szerdai sajtótájékoztatón.