Szilvásy a nemzeti vagyonkezelőnél landolt

2009.04.22. 06:54 Módosítva: 2009.04.22. 13:53
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyik igazgatójaként folytatja pályafutását Gyurcsány Ferenc polgári titkosszolgálatok irányításáért felelős minisztere.

Szilvásy György a titkosszolgálatok irányítása után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) humánpolitikai és koordinációs főigazgatójaként folytatja pályafutását, írja a szerdai Magyar Nemzet.

Száraz Gábor, az MNV szóvivője megerősítette a lapnak: a polgári titkosszolgálatok irányításáért felelős egykori miniszter hétfőn már munkába is állt. Szilvásy György érkezéséről a héten kapott tájékoztatást a vállalat.

A szóvivő azt közölte, azért nem írtak ki nyilvános pályázatot a humánpolitikai főigazgatói posztra, mert a korábbi vezető személyes okokból távozni kényszerült, és a poszt betöltésére gyorsan alkalmas személyt kellett találni. Hogy miképp esett a választás a volt titokminiszterre, arról nem tudott a szóvivő beszámolni.

Az MNV három elődszervezet - az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt., a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Földalapkezelő szervezet - összevonásával kezdte meg a működését 2008 januárjában. Ez azt jelenti, hogy az összes állami vagyont ez a szervezet kezeli.

Szilvásy György főigazgatói irányítása alá tartozik majd a humánpolitikai, az igazgatási és koordinációs, a logisztikai és a biztonsági igazgatóság. Az MNV humánpolitikai igazgatósága, számítja ki többek között az állami cégek vezetőinek járó jövedelmet.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Szilvásy felesége is kormányközeli munkát kapott: Csáky Bernadettet a Miniszterelnöki hivatal szakállamtitkárának nevezték ki.

A Fidesz követeli Szilvásy György fizetésének nyilvánosságra hozását, hogy kiderüljön a "bukott kormány bukott tárcanélküli miniszterének újabb zsíros állása mennyibe kerül az adófizetőknek" - fogalmazott Balsai István egy szerdai sajtótájékoztatón.