Részlegesen lezárják az M3 gödöllői csomópontját

2009.05.05. 08:56
Teljesen új csomópontot építenek a jelenlegi helyére, a pálya felett hidak lesznek. Mindez az épülő M31-es sztráda csatlakoztatásának a része.

Kedden délben zárják le részlegesen az M3-as autópálya gödöllői csomópontjában a Budapest felé tartó oldal lehajtóágát - közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az ügyeletes elmondta, hogy kedden a reggeli órákban, a lezárás előtt még zavartalan a forgalom az M3-as autópályán. Az Állami Autópálya-kezelő Zrt. hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a korlátozásra, amely előreláthatólag novemberig lesz érvényben, átépítés miatt van szükség.

A jelenlegi csomópont teljesen átépül, minden leágazás más nyomvonalra kerül, valamint új, pálya feletti hidak épülnek; az M31-es autópálya csatlakozásának építési munkálatai márciusban kezdődtek meg - áll a közleményben.

Kitértek arra, hogy a Nyíregyháza felől érkezők a Bag térségében található csomópontnál lehajtva, a 3-as számú főúton keresztül érhetik el Gödöllőt. Ezen kívül a mogyoródi csomópontot ajánlották, ahonnan a Mogyoród-Szada közötti összekötő úton vagy az M3-as autópálya másik, Nyíregyháza felé vezető oldalára áthajtva is vissza lehet jutni Gödöllő felé.

A társaság közlése szerint a Gödöllő és Budapest közötti kapcsolatot az építési munkálatok alatt egy rövid, 1-2 napos időszakot kivéve mindvégig biztosítják.  • Hírek
  • Megtakarítás