Négy szocialista ment szembe pártjával

2009.05.15. 14:33
Mécs Imre leszavazta a kormány adócsomagját, Baráth Etele, Szép Béla és Kárpáti Tibor tartózkodtak.

Négy képviselő nem szavazta meg a kormány adócsomagját a szocialista frakció csütörtök esti ülésén. A javaslatok ellen egyedül Mécs Imre szavazott, a jövő évi választásokon már nem induló Baráth Etele Szép Bélával és Kárpáti Tiborral tartózkodott.

A karrierjét az SZDSZ-ben kezdő Mécs azért utasította el a 2010-es adócsomag koncepcióját, mert nem kapott megnyugtató választ arra, hogy ez miként érinti a nagycsaládosokat és a nyugdíjasokat.

Baráth Etele is a koncepció kidolgozatlansága miatt tartózkodott. Arra is választ vár, hogy milyen kiadáscsökkentő tételekkel pótolnák az új koncepció miatt kieső, de korábban betervezett adóbevételeket.

Szép Béla viszont azért tartózkodott, mert ő még szigorúbb szabályozást szeretne. Szerinte meg kellene adóztatni a nagy értékű műkincseket is, mert azok "befektetési célú értékgyarapodást" szolgálnak. Kárpáti azért tartózkodott a 2010-es adócsomag frakciószavazásánál, mert további számításokat tart szükségesnek a személyi jövedelemadót érintő, tervezett szuperbruttósításról.

A frakcióülésen 110 képviselő vett részt, a javaslat elfogadásához legalább 174 szocialista szavazatára van szükség.