Orbán véletlenül megszavazta a porhintést

2009.05.18. 22:58
Tévedésből nyomta meg az "igen" gombot Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben, amikor a Ház a miniszteri fizetések csökkentéséről szavazott.

A Fidesz-KDNP frakciószövetségen belül egyedül Orbán Viktor szavazott az MSZP és az SZDSZ politikusaival akkor, amikor a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény módosításáról szavazott a Ház. Tévedés történt - közölte Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke. Az Országgyűlés 206 igen, 156 nem szavazattal, 1 tartózkodással elfogadta az erről szóló törvényt hétfőn.

D  TT20090518007

A javaslat - melyet a kormány nyújtott be - megteremti a lehetőségét annak, hogy a miniszterelnök az egyes miniszterek illetményét legfeljebb 15 százalékkal csökkentse. Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója a törvényjavaslat általános vitájában korábban úgy vélekedett: a javaslat "porhintés". Mint fogalmazott, tisztességtelen, hogy miután majdnem háromszorosára emelték a miniszteri illetményeket, most 15 százalékkal akarják azokat csökkenteni.