A toplisták toplistája

2010.01.04. 23:47 Módosítva: 2010.01.05. 00:25
Év végén minden újság tele van az év fontos eseményeit összegző toplistákkal, egyrészt mert összegezni év végén lehet, másrészt mert ilyenkor általában nem történik semmi, viszont az újságokat meg kell tölteni valamivel. Annak, akinek nincs kedve végiglapozni-végigkattintani minden toplistát, összeszedtük a legérdekesebb magyar és nemzetközi listákat 2009-ből.

1. A top10 minden

A Time sokkal több energiát ölt saját toplistatoplistájának összeállításába, és hát valóban, aki együtt akarja látni a világ összes releváns toplistáját, az kattintson ide. A legjobb zenei albumoktól a legjobb bocsánatkéréseken át az év legrosszabb üzleteiig, ötven lista egy helyen, abc-sorrendben.

Top Ten List of Everything

  1. A legjobb albumok
  2. A legjobb állati történetek
  3. A legjobb bocsánatkérések

2. FBI Top Ten

Az FBI toplistája nem éves lista, mert folyamatosan frissül, de válogatásunkba most bekerült, mert idén már magyar vonatkozása is van. Felkerült rá ugyanis Szemjon Mogiljevics, aki a kilencvenes években sokáig élt Magyarországon, és gazdasági bűncselekmények miatt körözik.

ravelo500

FBI Top Ten

  1. Eduardo Ravelo
  2. Oszama bin Laden
  3. Jason Derek Brown

3. Mennyit keres Kocsis István?

Ha már Magyarország: az Indexen jelent meg először a 96 BKV-s vezető fizetését és végkielégítését tartalmazó, nyolcvanoldalas lista. Ebből megtudhatjuk, ki, milyen munkakörben, mettől meddig dolgozott a közlekedési vállalatnál, és mekkora fizetésre, végkielégítésre és egyéb juttatásra volt jogosult. Háborogjunk együtt!

BKV-lista

  1. Klados Gusztáv (alapbér: 8,19 millió)
  2. Guba János (1,796 millió)
  3. Kocsis István (1,5 millió)

4. És mennyit a gazdagok?

Nem keresnek, hanem buknak, a válság miatt. A Napi Gazdaság száz leggazdagabb magyarját bemutató lista első tíz emberének az összvagyona háromszázmilliárddal kevesebb, mint tavaly volt. A legnagyobbat Csányi Sándor OTP-vezér bukta, vagyonának kétharmadát veszítette el.

1241020651demjan sandor 2008 468

A száz leggazdagabb magyar

  1. Demján Sándor (140 milliárd)
  2. Várszegi Gábor (74 milliárd)
  3. Széles Gábor (70 milliárd)

5. Az igazán bátrak ötmilliárddal tartoznak az APEH-nek

Az adóhivatal rendszeresen közli azoknak az adóhátralékosoknak a listáját is, akik jogerősen legalább százmillió – magánszemélyek tízmillió forinttal – tartoznak az államnak. A rekorder az októberi listán a budapesti KPHS Kft., több mint ötmilliárd forintot követel tőle az APEH. A listán százhuszonhat cég és ötvennégy magánszemély van, a legnagyobb egyéni adós a kiskunhalasi Kántor Péter, nagyjából négyszáznyolcvanmillió forinttal tartozik.

APEH-adóslista

  1. KPHS Kft. (5,3 milliárd)
  2. Beckham Kft. (4,4 milliárd)
  3. GLOBAL IMPEX 2005 Kft. (4,3 milliárd)

6. A legkúlabb ötven

Idén is elkészült az ötven legkúlabb embert összeszedő hazai lista. Pándi Balázs az élen, idén csak negyedik Veszéjes Áron, aki nemcsak stylist, kliprendező és reklámarc, de még verekedni is szeret.

Linczényi Márk, a The Kolin frontembere
Linczényi Márk, a The Kolin frontembere

Cool List Hungary

  1. Pándi Balázs
  2. Moog Ádi
  3. Tóth Ali & András

7. Az év értelmetlen találmányai

Nemcsak hasznos listákat közölhetünk, ha egyszer annyi értelmetlenség van a világban. Összeszedte az év leghülyébb találmányait, egy év múlva joggal fogunk nem emlékezni rájuk. Célzólézeres olló, papírrepülő-reptető és Google Wave (na jó, utóbbit biztosan erőltetik még).

Az év értelmetlen találmányai

  1. Lézeres olló
  2. Papírrepülő-reptető
  3. Karóramobil

8. Vaporware a Wireden és az Indexen

A vaporware, az olyan termék, amin már időtlen idők óta dolgoznak, csodálatos ígéretek hangzanak el róla, de valahogy az istennek sem akar megjelenni. Az ilyeneket minden évben összeszedi a Wired, és a listát idén kiegészítettük a magyar ígéretekkel. Hazai iTunes és Xbox Live, valamint a misztikus Solo-Duo elektromos autó a listán.

2009 délibábjai

  1. Magyar iTunes és Xbox Live
  2. Misztikus táblagépek
  3. Solo-Duo és Cevrolet Volt

9. A legrosszabb autók

Nem éves lista, de idén készült: a Totalcar szerzői összeszedték karrierjük legrosszabb autóit. Kelet-Európában egy ilyen lista sokkal hasznosabb, mint a világ legdrágább, legszebb autóiról szóló listák, tehát íme, az autók, amiktől óvakodni kell a használtpiacon: Winkler Astrája, Balázs Viktor Mazdája, Papp Tibi ARO-ja, Csikós Daewója és Gulyás G Fierója, ami ráadásul az elsőtől a tizedik helyig az összeset elfoglalta.

FIEROi1

Gulyás G legrosszabb autói

  1. Pontiac Fiero
  2. Pontiac Fiero
  3. Pontiac Fiero

10. A legnagyobb mellek

Minden évvégi összeállításba kellenek jó nők, ezt most tovább egyszerűsítjük: a Velvet októberben szedte össze a világ legnagyobb melleit. Lolo Ferraritól a mellével dinnyét szétloccsantó Busty Hearton át a rekorder Norma Stitzig, íme a toplista, amiért ide kattintott a címlapon.

A világ tíz legnagyobb két lábon járó melle

  1. Norma Stitz (56ZZZ)
  2. Karola (48ZZZ)
  3. Chelsea Charms (153XXX)