Rákay Philip milliókért ad tanácsokat fideszes önkormányzatoknak

2010.01.11. 07:31
Több fideszes vezetésű önkormányzat is szerződésben áll Rákay Philip tanácsadó cégével. A társaság egyik tagja egy volt fideszes önkormányzati képviselő, akinek saját cége is rendre beszállít ugyanazoknak az önkormányzatoknak, írja a Népszabadság.

Sok százezres havi javadalmazásért ad kommunikációs tanácsokat – elsősorban fideszes irányítású – önkormányzatoknak Rákay Philip, a Hír TV műsorvezetőjének cége. A Contact Media Tanácsadó Kft.-ben a nyilvános cégadatok szerint Rákay az egyik tulajdonos, mellette Csötönyi Tünde, a szintén Hír TV-s Pindroch Ferenc, illetve Szabó Ádám neve olvasható.

Rákay az EP-választások éjszakáján
Rákay az EP-választások éjszakáján

Szabó korábban a hódmezővásárhelyi és szegedi közigazgatásban is dolgozott, illetve képviselő volt a Csongrád megyei közgyűlésben 1998 és 2002 között, a Fidesz színeiben nyert mandátumot. A Népszabadság birtokában lévő szerződések tanúsága szerint a Contact Media Tanácsadó Kft. 2008-ban több mint hétmillió forintért adott tanácsokat a fideszes vezetésű Fejér megyei önkormányzatnak, amellyel jelenleg is élő szerződése van.

A lap megkereste Rákay Philipet és Szabó Ádámot, de nem kívántak nyilatkozni.