János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rákay Philip milliókért ad tanácsokat fideszes önkormányzatoknak

2010.01.11. 07:31
Több fideszes vezetésű önkormányzat is szerződésben áll Rákay Philip tanácsadó cégével. A társaság egyik tagja egy volt fideszes önkormányzati képviselő, akinek saját cége is rendre beszállít ugyanazoknak az önkormányzatoknak, írja a Népszabadság.

Sok százezres havi javadalmazásért ad kommunikációs tanácsokat – elsősorban fideszes irányítású – önkormányzatoknak Rákay Philip, a Hír TV műsorvezetőjének cége. A Contact Media Tanácsadó Kft.-ben a nyilvános cégadatok szerint Rákay az egyik tulajdonos, mellette Csötönyi Tünde, a szintén Hír TV-s Pindroch Ferenc, illetve Szabó Ádám neve olvasható.

Rákay az EP-választások éjszakáján
Rákay az EP-választások éjszakáján

Szabó korábban a hódmezővásárhelyi és szegedi közigazgatásban is dolgozott, illetve képviselő volt a Csongrád megyei közgyűlésben 1998 és 2002 között, a Fidesz színeiben nyert mandátumot. A Népszabadság birtokában lévő szerződések tanúsága szerint a Contact Media Tanácsadó Kft. 2008-ban több mint hétmillió forintért adott tanácsokat a fideszes vezetésű Fejér megyei önkormányzatnak, amellyel jelenleg is élő szerződése van.

A lap megkereste Rákay Philipet és Szabó Ádámot, de nem kívántak nyilatkozni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!