Huba
17 °C
33 °C

A Facebookon építgetik Orbán kapcsolatait

2010.01.12. 16:14 Módosítva: 2010-01-12 16:31:25
A héten tart kampányfelkészítő foglakozást a Fidesz az egyéni képviselőjelöltjeinek. A jelölteket és kampányfőnökeiket régiónként egy-egy teljes napot igénylő fejtágítóra hívták be a Polgárok Házába.

Mind a 176 jelölt, az egyéni választó kerületek 176 kampányfőnöke kötelező képzést kap a Fidesz kampánystábjától.

A Polgárok Házában tartott egész napos felkészítőn régiónként vesznek részt a felcsúti megbeszéléseken kiválogatott jelöltek és segítőik.

Az Index információi szerint a párt központi stábja több, különböző szempontból próbálja megvilágítani emberei számára a kampányra kitűzött követelményeket és célokat. Gyürk András kampányfőnök, Kubatov Gábor pártigazgató és Nyitrai Zsolt operatív igazgató a menetrendet ismerteti. A jelöltek felkészítőt kapnak a szembesítő kampányból is, amely arra szolgál, hogy a körzet választóiban folyamatosan tudatosítsák az elmúlt nyolc év hibáit, történéseit.

A párt próbálja elkerülni, hogy a 2010-es választást is konfrontatív kampány előzze meg. A cél az, hogy unalmas korteskedéssel fenntartsák a Fidesz iránti bizalmat, és az Orbán-kormányhoz fűzött reményeket. A pártvezetés oktatófilmmel is készült arra, hogy választási etikettel is megtámogassák a kompromisszumkész párt képének kialakulását.

A 352 fideszest arról is tájékoztatták, hogy a központi stáb a korábbiaknál erőteljesebb internetes nyomulást tervez a tavaszi korteshadjáratban. Az operatív vezetők tavaly év végén konzultáltak többek között Barack Obama és Nicolas Sarkozy közismert kampányszakértőivel, akiktől főként a web2-es technikák hasznosításáról kaptak tanácsokat.

Úgy tudjuk, hogyDavid Plouffe és Francois de la Brosse útmutatásai alapján többek között tervbe vették Orbán Viktor facebookos kapcsolati hálójának építését is. A jelenlegi 1300-1400-as szintről igyekeznek majd feltornázni százezres létszámra az ismerősök körét. Az egyelőre az oldalon megszokotthoz képest sokkal hivatalosabb hangvételű profiloldalról a Fidesz-elnök ismerősei kedden megtudhatták, hogy a szokásos évértékelő várhatóan február első hetében lesz majd.