Jenő
-3 °C
6 °C

A Facebookon építgetik Orbán kapcsolatait

2010.01.12. 16:14 Módosítva: 2010-01-12 16:31:25
A héten tart kampányfelkészítő foglakozást a Fidesz az egyéni képviselőjelöltjeinek. A jelölteket és kampányfőnökeiket régiónként egy-egy teljes napot igénylő fejtágítóra hívták be a Polgárok Házába.

Mind a 176 jelölt, az egyéni választó kerületek 176 kampányfőnöke kötelező képzést kap a Fidesz kampánystábjától.

A Polgárok Házában tartott egész napos felkészítőn régiónként vesznek részt a felcsúti megbeszéléseken kiválogatott jelöltek és segítőik.

Az Index információi szerint a párt központi stábja több, különböző szempontból próbálja megvilágítani emberei számára a kampányra kitűzött követelményeket és célokat. Gyürk András kampányfőnök, Kubatov Gábor pártigazgató és Nyitrai Zsolt operatív igazgató a menetrendet ismerteti. A jelöltek felkészítőt kapnak a szembesítő kampányból is, amely arra szolgál, hogy a körzet választóiban folyamatosan tudatosítsák az elmúlt nyolc év hibáit, történéseit.

A párt próbálja elkerülni, hogy a 2010-es választást is konfrontatív kampány előzze meg. A cél az, hogy unalmas korteskedéssel fenntartsák a Fidesz iránti bizalmat, és az Orbán-kormányhoz fűzött reményeket. A pártvezetés oktatófilmmel is készült arra, hogy választási etikettel is megtámogassák a kompromisszumkész párt képének kialakulását.

A 352 fideszest arról is tájékoztatták, hogy a központi stáb a korábbiaknál erőteljesebb internetes nyomulást tervez a tavaszi korteshadjáratban. Az operatív vezetők tavaly év végén konzultáltak többek között Barack Obama és Nicolas Sarkozy közismert kampányszakértőivel, akiktől főként a web2-es technikák hasznosításáról kaptak tanácsokat.

Úgy tudjuk, hogyDavid Plouffe és Francois de la Brosse útmutatásai alapján többek között tervbe vették Orbán Viktor facebookos kapcsolati hálójának építését is. A jelenlegi 1300-1400-as szintről igyekeznek majd feltornázni százezres létszámra az ismerősök körét. Az egyelőre az oldalon megszokotthoz képest sokkal hivatalosabb hangvételű profiloldalról a Fidesz-elnök ismerősei kedden megtudhatták, hogy a szokásos évértékelő várhatóan február első hetében lesz majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?