Terhelő vallomások Hagyó Miklós ellen

2010.03.22. 07:30
A Népszabadság értesülése szerint már legalább három terhelő vallomás van a BRFK birtokában Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes ellen. A rendőrség ezek alapján javasolta az ügyészségnek Hagyó mentelmi jogának felfüggesztését.

A Népszabadság azt írja, már legalább három "kőkemény terhelő vallomás" van a BRFK BKV-ügyekben eljáró nyomozócsoportjánál a volt szocialista főpolgármester-helyettes ellen. Az ügyészség azonban egyelőre nem látja kellően megalapozottnak a Hagyóval szembeni gyanút, ezért még további bizonyítékokat kért a nyomozóktól ahhoz, hogy a politikus mentelmi jogát megszüntessék. Ráadásul mivel a Parlament már nem ülésezik, feltehetően csak Hagyó mentelmi joga miatt nem is hívnák össze.

"A mentelmi joggal rendelkező személlyel szemben folytatandó büntető ügyben a személyre szabott megalapozott gyanú, és az azt alátámasztó konkrét bizonyítékok megléte esetén az ügyészség hivatalból eljár. Ebből következően a mentelmi jog felfüggesztésével kapcsolatos ügyészi döntés meghozatala nem attól függ, hogy az ügyészség annak látja-e értelmét" - reagált a lapban megjelentekre közleményében az ügyészség.

Hagyó egyébként nyilatkozataiban tagadta, hogy törvénytelen módon pénzt vett volna át bárkitől is. A Magyar Nemzet közben azt írja, hogy Hagyó Miklós jóval az ellene tett terhelő vallomások előtt kezdett túladni vagyonán. A lap a Hír TV információira hivatkozva közli, hogy az egykori szocialista főpolgármester-helyettes cége hónapokkal ezelőtt eladta egy II. kerületi ingatlanát, 68 millió forintért. A cikk emlékeztet, hogy Hagyó Miklós hetekkel ezelőtt a lánya nevére íratta két XII. kerületi ingatlanát.