Csendes diák volt a Balla-gyilkosság vádlottja

2010.04.21. 13:09
A tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódott a Balla Irma-gyilkosság tárgyalása.

Önkormányzati képviselőket, a nyomozásban részt vevő rendőröket és szakértőket hallgattak ki tanúként szerdán a Balla Irma-gyilkosság újabb tárgyalásán Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon.

Asbóth Endre fideszes önkormányzati képviselő, Balla Irma egykori frakciótársa és a vádlott S. Sándor egykori tanára a tárgyaláson elmondta: kizárólag munkakapcsolatban álltak az áldozattal. Családi dolgairól keveset beszélt, de ha mégis, akkor Balla Irma mindig büszkén beszélt egyetemista fiáról.

A vádlottról tanára azt mondta: soha nem volt agresszív, inkább visszahúzódó, csendes embernek ismerte.

Az áldozat szomszédja sem Asbóth Endrében, sem a szintén fideszes Szabó Gyula képviselőben nem ismerte fel azt a férfit, aki rendszeresen járt Balla Irma lakásán.

A bllaeidézett igazságügyi vegyész szakértő a tárgyaláson elmondta: mind Balla Irma, mind S. Sándor körme alatt találtak egymás ruházatából származó textilszálakat, amik egymás ruhájának a "megragadása" következtében kerülhettek oda. Azt azonban - mint mondta - nem lehet megállapítani, hogy ezek a szálak mikor és miképpen kerültek oda.

Az igazságügyi szakértő ismertette a technikai és jogi feltételeket, amelyek alapján meg lehet határozni egy mobiltelefon tartózkodási helyét. Balla Irma mobiltelefonját több kilométerrel a gyilkosság helyszínétől találták meg.

A szakértő ismertetése szerint a telefon az adatok szerint abban a  körzetben volt aznap este, ahol a gyilkosság történt. Ugyanebben a körzetben van a Cegléd utca is, amelyen D. Lajos - aki a képviselőnő szomszédjában dolgozott kőművesként és a gyilkosságot előbb beismerte, majd vallomását visszavonta - hazafelé szokott menni.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt a lakásán gyilkolták meg 2007 húsvétján. Egy évvel később a fiát, S. Sándort gyanúsították meg a gyilkosság elkövetésével, akit őrizetbe vettek, majd egy évig előzetes letartóztatásban tartottak. Azóta szabadlábon védekezik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport