Ez a poszt a következő Percről percre része:

Az árvíz után jön a belvíz

Borsodban csütörtökön Ónodon a legkritikusabb helyzet, a település közelében ugyanis összeért a Sajó és a Hernád árvize. Az ár- és belvizek miatt sok településen megnőtt a fertőzésveszély.

Ön is látta?

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Romlott a helyzet a vasútvonalakon az időjárás miatt, már több helyen is csak csökkentett sebességgel közlekedhetnek a vonatok a viharos erejű szélben. A Mávinform hétfő reggeli tájékoztatása szerint a Budapest-Hegyeshalom vonalon Budapest-Bicske, Komárom-Hegyeshalom és Rajka között vannak késések, illetve a Győr-Celldömölk, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, és a Budapest-Pusztaszabolcs vonalakon. Az utasoknak 15-40 perces késésekre kell számítaniuk.

    A Budapest-Esztergom vasútvonalon Eszterom-Kertvárosnál fa dőlt a sínekre. Ezen a szakaszon az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. Esztergom és Budapest között a Volán járatain elfogadják a vasúti bérleteket. A Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vasútvonalon 5 óra 40 perckor Olaszliszka-Tolcsva és Sárospatak között le kellett zárni a vasúti pályát, mert a lezúduló víz alámosta a síneket. Ezen a szakaszon az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. A buszközlekedés és az átszállások miatt 20-25 perc késésre számítsanak az utazók. A Budapest-Nagykanizsa vasútvonalon Balatonaliga és Szabadisóstó között fa dőlt a sínekre. Vonat helyett autóbusszal lehet közlekedni, a buszok Lepsény és Balatonszentgyörgy között közlekednek. (Független Hírügynökség)

  • Nincsenek veszélyben a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház betegei, az intézményt ugyanakkor víz öleli körbe, mondta Füzesséry József, a város polgármestere. Vizet és ételt folyamatosan bejuttatnak a 240 betegnek. A kórház a 3-as számú fő út mentén található, a városon átvezető Vadász-pataktól nem messze, amely ismét hatalmas mennyiségű vizet hoz magával a hegyekből. (MTI)

  • Rendkívül magas a Bódva vízszintje, a Borsod megyei Szalonnán az éjszaka két családot kellett kiköltöztetni, Szendrőnél 80-100 házat veszélyeztet közvetlenül a folyó, Edelényben pedig egész éjjel magasították a töltést, hogy a mederben tartsák a vizet. A vízügyi szakemberek szerint hétfőn tetőzhet a Bódva Hídvégardónál, 300-310 centiméteres értékkel, az eddig mért legnagyobb vízállás itt 291 centiméter volt. (MTI)

  • Sátoraljaújhelyen a Ronyva-patak elöntötte a város alsó részét, eddig körülbelül négyszáz embert kellett kiköltöztetn. Ezen a területen a katasztrófavédelmi szakemberek szerint már védhetetlen a vízfolyás. Jelenleg az ipari parkot próbálják megmenteni az ártól. Egy iskolai étterem, egy tornaterem telt meg a kiköltöztetett emberekkel, de újabb helyiségeket kell megnyitni. (MTI)

  • cikkünk a témában:

    Miskolcon halálos áldozata is van a viharnak

    Miskolcon halálos áldozatot követelt az esőzés és az árvíz. Egyes városrészekben katasztrofális a helyzet, családokat telepítenek ki. A városban vízkorlátozást vezettek be, a polgármester önkéntesek jelentkezését kéri a vészhelyzet elhárítására.

  • cikkünk a témában:

    A lakótelep utcáján hömpölyög a patak

    Folyamatosan pakolják a homokzsákokat Miskolc egyik leginkább veszélyeztetett részén, a kiliáni lakótelepen, ahol az utcában folyik a megáradt Szinva patak egyik ága. A helyiek tizesével szerzik be az ásványvizet a közértből, több fiatal a patak közepén raftingol.

  • cikkünk a témában:

    25 méteres fa dőlt egy járókelőre Bicskén

    Rádőlt egy 25 méter magas fa Bicskén egy járókelőre vasárnap; a 41 éves férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba, közölte a rendőrség.

  • cikkünk a témában:

    Buszok és vonatok útvonalát kellett módosítani

    Több vonat nem közlekedik hétfőn a Dunántúlon, számos vonalon pedig csak kerülővel. A Volán is módosította több járatának útvonalát. Vízátfolyások, sár és törmelék borít több főutat. Hétfő estig nem lesz sok javulás.

  • cikkünk a témában:

    Klassz kis csőtörés

    A miskolci kiliáni lakótelepet vasárnap sosem látott folyócska szelte ketté. A helyiek a maguk módján alkalmazkodtak a vadonatúj helyzethez. Volt, aki próbált viccet csinálni belőle, de a többség nem volt vevő a humorra.

  • cikkünk a témában:

    Nem csitul a viharos szél

    Hétfőn még nem lesz nagy változás az időjárásban.

  • A Baranya-csatornán a töltés átvágás után is várhatóan másodpercenként több mint 40 köbméter víz érkezik a Kaposba, így Dombóvár térségében a folyón a töltés szintjénál magasabb árhullám várható, ezért harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. (Független Hírügynökség)

  • Le kellett zárni Pécs egyik legforgalmasabb terét, az Ágoston teret hétfőn, mert az esőzések miatt járhatatlanná vált. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint egyelőre nem tudni, hogy a város egyik fő közlekedési útja mentén található teret mikor nyitják meg újra a forgalom előtt. (MTI)

    DPECS20100517001
    A víz által elöntött és lezárt Ágoston tér Pécsett