A KEHI vizsgálódik a sanghaji világkiállítás ügyében

2010.07.02. 18:06

Vizsgálatot indított a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) a sanghaji világkiállítás ügyében, tudatta a Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság pénteken. A közlés szerint a vizsgálat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kezdeményezésére indult, hogy a világkiállítással összefüggésben az utóbbi hetekben, hónapokban felmerült kérdéseket tisztázza.

Egyúttal közölték azt is, hogy a KIM az érintett szaktárcák (Külügyminisztérium, Nemzetgazdasági Minisztérium, Nemzeti Erőforrás Minisztérium) bevonásával olyan testületet hoz létre, amely a jövőben a világkiállítással kapcsolatos feladatokat felügyeli.

Május elején, a világkiállítás megnyitója utáni napon Huszty András miniszterelnöki megbízott, a pavilon főbiztosa a pavilon költségvetésére vonatkozó kérdésre elmondta, hogy a 3,2 milliárd forintos összegből az építési pályázat, a jogdíj és a terveztetés kifizetése után 2,6 milliárd forint maradt az építésre, a kivitelezésre, az üzemeltetésre, a marketing és PR tevékenységre, valamint a kulturális programokra. Ebből eddig 1,3-1,5 milliárdot költöttek el. A maradékból nem lesz gond a hat hónapi működést és a kulturális programokat finanszírozni, jelentette ki a főbiztos.