Nem jelöli újra a Fidesz Fót polgármesterét

2010.08.10. 11:21
Nem támogatja Fót polgármestere, Mádly Zsolt jelölését az őszi önkormányzati választásra a Fidesz. A legtöbb Pest megyei településen érintetlenül hagynák a fideszes vezetők székét.

A Fidesz a jelölti lista szerint Fóton - a helyi időközi választáson tavaly januárban a Fidesz-KDNP támogatásával polgármesterré választott, botrányokról elhíresült Mádly Zsolt helyett - Cselőtei Erzsébetet, a párt helyi csoportjának elnökét indítja. Mádly Zsolt ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy változatlanul bírja a teljes jobboldal bizalmát. Állítólag azt ígérték neki, ha kitart, akkor ő lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje az októberi voksoláson. Az MTI szerette volna megtudni, van-e bizonyítéka erről az ígéretről a többszöri hivatali felfüggesztésen és visszahelyezésen átesett Mádly Zsoltnak, ám a polgármester nem válaszolt az írásos megkeresésre.r

Az MSZP Pest megyei irodájának információja szerint a szocialisták Cselőtei ellen Fábry Béla jelenlegi fóti alpolgármestert indítják. Fábry tavasszal ringbe szállt a körzet országgyűlési képviselői mandátumáért is, de azt Dióssi Csaba, Dunakeszi fideszes alpolgármestere nyerte el.

Mádlyt a csepeli képviselőtestület sorozatos törvénytelenségekre hivatkozva perelte be még 2009-ben. A bíróság többször felfüggesztette, visszahelyezte a polgármestert pozíciójába.