Feljelentették az ITDH Hungary volt vezetőit

2010.10.01. 12:04
Az ITDH Hungary Kft. és B. Zsolt is feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a cég volt vezetői ellen, közölte az elszámoltatási kormánybiztos.

Papcsák Ferenc még szeptember 20-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az állami tulajdonú ITDH Hungary 2007. májusában szerződést kötött az In-Kal Security Kft.-vel, és azzal bízta meg a céget, hogy a velük munkaügyi perben álló egyik vezetőjük, B. Zsolt vagyoni viszonyaira utaló adatokat gyűjtsön.

A fideszes politikus elmondta, hogy az In-Kal a célszemély feleségének, a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy gazdasági ügyekkel foglalkozó aktív bírájának a tevékenységét is vizsgálta, olyan jeleket keresve, amelyek alátámaszthatják, hogy a bíró egyes gazdasági ügyekben nem pártatlanul döntött.

Mostani közleményében a kormánybiztos felháborítónak nevezi, hogy "az MSZP vezette kormány a saját munkavállalóinak zaklatására, valamint megfélemlítésére fizetett ki súlyos közpénzeket".

A kormánybiztos megtette a szükséges lépéseket, az ügyről részletes tájékoztatást nyújtott a Legfelsőbb Bíróság, valamint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökének.

A közlemény szerint pénteken az érintett B. Zsolt, illetve az ITDH Hungary Kft. is feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a cég egykori vezetői ellen.

A pénteki Magyar Nemzet idézi Papcsák Ferencet, aki szerint a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Baka András felháborítónak nevezte a történetet. A politikus arról is beszámolt a lapnak, abban állapodtak meg, hogy Baka András - aki valós problémának nevezte a bírák, bíróságok elleni támadásokat - az Országos Igazságszolgáltatási Tanács következő ülésén felveti ezt a témát.