Magyar György 13 százalékért dolgozik

2010.10.26. 08:44
Az iszapkatasztrófa áldozatai a 13 százalékos sikerdíj áfáját, az ügyvédek útiköltséget és a szakértői díjakat is fizetik a megítélt kártérítés összegéből.

13 százalékos sikerdíjért vállalta Magyar György ügyvéd az iszapkatasztrófa áldozatainak jogi képviseletét. Ha a szerződés korábban megszűnik, az ügyvéd utólag óránként 50 ezer Ft plusz áfa munkadíjat számol fel – írja a Magyar Hírlap. Magyar ügyfeleit egyéb költségek is terhelik, köztük a per során igénybe vett szakértők díjai, a per illetéke (az igényelt összeg hat százaléka), valamint az ügyvéd és munkatársainak útiköltsége Budapesten kívül.

A lap szerint Magyar irodája már fel is számított 50 ezer forint óradíjat azoknak, akik ugyan leszerződtek vele, de időközben meggondolták magukat. A Magyar Györggyel konkuráló ajkai irodák sávos díjszabással dolgoznak: ötmilliós összegig a megítélt kártérítés 8 százaléka, 5 és 10 milió között 10, tíz és százmillió között 12 százalék a sikerdíj mértéke.

Az ügyvédek által kért sikerdíj nemzetközi viszonylatban nem számít kiemelkedőnek. A kártérítési ügyekre szakosodott amerikai sztárügyvédek ennek többszörösét is elkérik, különösen, ha a per kimenetele nem olyan egyértelmű, mint az iszapkatasztrófa áldozatainak esetében.