Budai Gyula feljelentést tett az Álomsziget miatt

2010.12.01. 10:56 Módosítva: 2010.12.01. 10:58
Az elszámoltatási kormánybiztos hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt tett feljelentést a Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget-projekttel kapcsolatban.

Feljelentést tett az ügyészségen a fővárosi Hajógyári szigetre tervezett Álomsziget kaszinóprojekttel kapcsolatban az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula szerint az ügyben Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és Veres János volt pénzügyminiszter büntetőjogi felelősségét is vizsgálni kell.

A Gyurcsány-kormány 2009 márciusában nyilvánította nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá az Álomsziget-projektet, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal közelmúltbeli jelentése szerint azonban az akkori kabinet ezt úgy tette, hogy nem állt fenn a törvény által megkövetelt fontos közcél - fejtette ki szerdai sajtótájékoztatóján Budai Gyula. A kormánybiztos hozzátette: az Orbán-kormány idén novemberben hatályon kívül helyezte a kiemeltté nyilvánító rendeletet.
Budai különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés, valamint hivatali visszaélés elkövetésének gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Központi Nyomozó Főügyészségen.