Rendőrök sértegetéséért emeltek vádat Molnár Gyula ellen

2010.12.07. 19:53
Öt rendbeli becsületsértés miatt vádat emelt Molnár Gyula volt MSZP-s országgyűlési képviselő, korábbi XI. kerületi polgármester ellen az ügyészség, közölte az MTV Híradója. A vádirat szerint Molnár tavaly szeptemberben a budai várban durván sértegette és kirúgással fenyegette az autóját megállító rendőröket.

Tavaly szeptember 10-én borfesztivált tartottak a Budai várban. A rendezvénnyel egyidőben a rendőrök közlekedésbiztonsági akciót szerveztek a várból levezető úton, hogy kiszűrjék az ittas vezetőket, írja a hirado.hu.

Meg akarták állítani Molnár Gyula, akkori 11. kerületi szocialista polgármester autóját is. A sofőr, egy nyugdíjas rendőr azonban először csak lassított és kikiabált a kocsiból. Molnár Gyula A rendőrök vallomása szerint azt mondta, menjenek az útból, mert nagy ember az utasa. Végül mégis megállt és a rendőrök igazoltatták a vezetőt.

A vádirat szerint Molnár Gyula ekkor kiszállt, felmutatta országgyűlési képviselői igazolványát és felelősségre akarta vonni az intézkedő rendőröket. Kifogásolta a rendőri intézkedés elhúzódását, majd a helyszínen tartózkodó rendőröket, négy férfit és egy nőt, letegezett, és velük szemben sértő kifejezéseket használt: senkiknek nevezte őket és azzal fenyegette őket, hogy ki lesznek rúgva.

Az öt rendőr becsületsértés miatt feljelentette Molnár Gyulát. "A Budapesti I-XII. kerületi ügyészség emelt vádat a terhelt ellen 5 rendbeli becsületsértés vétsége miatt a Budai Központi Kerületi Bíróságon - mondta a Híradónak Skoda Gabriella a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A szocialista politikus ellen egy másik ügyben hivatali visszaélés gyanúja miatt is folyik büntetőeljárás egy Kopaszi gát melletti telek eladása miatt. Ez utóbbi ügyben várhatóan január végén fejeződik be a nyomozás,