Belecsapnak a lecsóba

2010.12.20. 13:22
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Jávor Benedek (LMP) szintúgy hozzászól. Elmondja, hogy mit kellene még tenni a környéken, és aggódik, mintha a kormány nem tudná tartani a határidőket. Karácsonyra ígért intézkedéseket kér számon. Jelezzük, a karácsonyig még napok vannak hátra. Furcsa ez a tendenciózus játék az idővel. Szerinte lehallgatás zajlik a területen. Talán titkai vannak?

  • Vona Gábor (Jobbik) arról beszél, hogy csütörtökön Devecseren járt. Szerinte letargikus állapot van ott, az emberek szerinte nem érzik már a kormány gondoskodását (azt persze nem mondja, hogy pontosan kiket kérdezett és azok pontosan mit mondtak).

    Vona katasztrófázik, mintha a kormány nem tudná pontosan, hogy mi történik ott. Magánjogászok haszonleséséről is beszél, konkrétumot most sem említ.

  • Pintér Sándor arra kéri a parlamentet, hogy fogadják el beszámolóját. Reméljük, ez így lesz.

    Fotók: Barakonyi Szabolcs
    Fotók: Barakonyi Szabolcs
  • Pintér Sándor a vörösiszapkatasztrófa ügyében beszél napirend előtt.

    Először összefoglalja, hogy mi történt. A vészhelyzetnek még nincs vége, mozog a zagytározó oldala. Korrekt, számokkal alátámasztott összefoglaló ez.

    "Erőfeszítéseink célra vezettek" - utal a mentési munkálatokra. Sajnos közben sokan mocorognak az ellenzéki oldalon, a kormánypárti padokban viszont figyelnek.

  • a mai ülést. Ez egy rendkívüli ülésnap. Ez inkább csak technikai részlet, ugyanúgy számít minden hozzászólás és döntés mint a rendes ülésnapokon.

  • Az MSZP kezdeményezi, hogy a médiáról és tömegkommunikációról szóló törvényjavaslat zárószavazását vegye le napirendjéről a Ház. Az LMP támogatja az indítványt.

    Mandur László szocialista országgyűlési képviselő elfogadhatatlannak tartja a törvényjavaslatot, amelynek megszavazása esetén véleménye szerint új korszak kezdődik a médiában, és "egypártfelügyelet" alá kerül a közmédia.

    Az ellenzéki politikus az LMP-s Karácsony Gergellyel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az MSZP ad egy esélyt a kormánypártoknak arra, hogy új törvény születhessen.

    (MTI)

  • Tisztelt Olvasóink!

    A parlamenti tudósítás máma mértéktartó lesz. A nap folyamán várhatóan áldásukat adják a képviselők az új médiatörvényre. Nem olvastuk, csak hallottunk róla, mégpedig azt, hogy jó lesz. Az öncélú élcelődés a múlté. Hajrá jövő, hajrá mértéktartás!

  • cikkünk a témában:

    Kenedi János: Nem hagytak dolgozni

    A történész szerint a kormányszervek és a Nemzetbiztonsági Hivatal úgy akadályozták az általa vezetett múltfeltáró bizottság munkáját, ahogy csak bírták, ezért nem végeztek a munkával. Az iratok megígért átadását abszurdnak tartja.

  • cikkünk a témában:

    Népszerűségvesztést mértek a Fidesznél

    Néhány hónapja lassan csökken, most azonban erős esést mutatott a Fidesz támogatottsága. Enyhe emelkedés az ellenzéknél, írja a Népszabadság.

  • cikkünk a témában:

    Hétfőn korlátozzák a sajtószabadságot

    Megkülönböztetett tisztelettel köszöntjük a parlament munkájára kíváncsi olvasóinkat. Megkérjük önöket, hogy evéssel, ivással, beszélgetéssel, újságpapír zizegtetésével ne zavarják a Ház munkáját. Köszönjük. Nézzük, mire számíthatunk ma.

    Alaposan belecsapnak a lecsóba a képviselők a parlament idei utolsó ülésein, elfogadják a sajtószabadságot újraértelmező médiatörvényt, a szociális juttatásokat a rászorulók rendezett életéhez kötő törvényt, a nőket diszkrimináló nyugdíjtörvényt, és talán azt is, ami alapján még könnyebb lesz kirúgni a köztisztviselőket. Ha minden jól megy, még költségvetése is lesz az országnak.