Lehallgatásukon füstölögnek a zsarolásra készülő kónyiak

2010.09.13. 09:45 Módosítva: 2010.09.13. 09:53
Nem lépnek vissza a zsarolásra készülő, lehallgatott kónyi jelöltek, és meglévő képviselői mandátumukról sem mondanak le. Terveik, pályázati anyagaik, munkahelyteremtő ötleteik vannak, írja a kisalfold.hu.

A kónyi polgármester megbuktatását tervező önkormányzati képviselők nem mondanak le mandátumukról. Ehelyett egy nyilatkozatot küldtek a kisalfold.hu szerkesztőségének, melyben azt írják: döbbenetes a számukra, hogy "egy demokratikus államban megtörténhet a magánbeszélgetés lehallgatása, rögzítése, nyilvánosságra hozása, melyet aztán egyéni politikai célokra használnak fel".

Ágoston Tamás, Németh Marica, Csaplár Lajos és Szamosi József kijelentették, képviselőként legjobb tudásuk szerint önzetlenül, tiszteletdíj nélkül próbálták szolgálni a közösség érdekét több cikluson keresztül. Az önkormányzati munkát nem hatalomnak, hanem megtiszteltetésnek, a választók bizalmának tekintik.

A stop.hu birtokába került hangfelvétel szerint a kónyi fideszes polgármesterjelölt és helyi párttársa egy titokban rögzített beszélgetésen azt mérlegelte, milyen hatása lehet szocialista ellenfelükre egy gyors számvevőszéki akció. A fideszesek szerint sokan kopogtatnak most az új ÁSZ-elnöknél, hogy valamivel megfogják az MSZP-s riválist.

A cikk megjelenésének másnapján Ágoston Tamás és Németh Marica úgy reagált, hogy az önkormányzat működésében általuk észlelt "valószínűsíthető törvénytelenségekre fel kell hívni a figyelmet".