Fontosabb részletek
  • Pesterzsébeten, Soroksáron, Angyalföldön és Kispesten is vesztett a fideszes jelölt.
  • Botka László győzött Szegeden
  • A 10 éve polgármester Meggyes Tamás elvesztette az esztergomi választást.
  • Tiszavasváriban nyert a Jobbik.
  • A fővárosi közgyűlésben meglehet a fideszes többség.
  • Öt százalékkal marad el a részvétel a 2006-oshoz képest.
  • Legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében szavaztak, a legkevesebben Budapesten.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Semjén Zsolt, a KDNP elnöke szerint nyilvánvaló, hogy az MSZP-nek maradt egy tábora, akik ma elmentek és leszavaztak, de a pártból kiábrándultak egy része otthon maradt (ebből lehet levezetni azt, hogy ilyen gyenge a részvételi arány), egy másik részük pedig a Fideszre szavazott. Semjén úgy véli, hogy a fideszes szavazók elmentek választani, mert elégedettek a kormány munkájával, ez látszik a választási eredményekből is.

  • Veszprémben magabiztosan vezet Porga Gyula, a Fidesz–KDNP jelöltje. A szavazatok 63,93 százalékát viszi, az MSZP-s Hartmann Ferenc csak 28,64 százalékot, a Lokálpatrióták VP által jelölt Molnár Ernő 7,43 százalékot kapott. Mivel a szavazatok feldolgozottsága már 92,86 százalékos, a sorrend gyakorlatilag eldőlt.

  • A szocialista Trippon Norbert vezet 46,73 százalékkal a IV. kerületben a szavazatok 13,95 százalékának feldolgozásánál. Wintermantel Zsolt, a Fidesz jelöltje szorosan mögötte, 44,96 százalékkal. A jobbikos Pajor Tibor harmadik 8,3 százalékkal.

    plakatok 07
    Trippon Norbert, IV. kerületi (Újpest) polgármesterjelölt óriásplakátja
  • Igaz, eddig a szavazatok csupán 25,64 százalékát dolgozták föl. A kormánypártok jelöltje Kovács Róbert eddig a szavazatok 51 százalékát kapta meg, a szocialista jelölt Élő Norbert 28 százalékkal áll a második helyen. A jelenlegi szocialista polgármester Verba Lajos most függetlenként indult, a szavazók ezt nem igazán értékelték, csupán 11,41 százalékos a támogatottsága. A negyedik polgármesterjelölt, Tokody Marcell Gergely jobbikos politikus, ő Verbai mögött a negyedik 9,14 százalékkal.

  • Csak minimálisan változhat a szavazás állása Békéscsabán, ahol 98,53 százalékos feldolgozottság mellett Vantara Gyula, a jelenlegi polgármester 61,7 százalékot kapott. Az MSZP-s Miklós Attila 25,9 százaléknál tart, Kis László, a Jobbik jelöltje 12,4 százalékos eredményt ért el.

  • 84,21 százalékos feldolgozottságnál Molnár Attila, a Fidesz–KDNP jelöltje viszi a szavazatok 72,6 százalékát. Kihívójának, a független Márkos Attilának már nincs esélye (27,4 százalék). A várost 2002 óta irányító MSZP-s Zatykó János most nem indult el, mert a párt Márkost támogatta – ez a helyi szocialisták között nagy vitákhoz vezetett.


     

  • Érden 87,50 százalékos feldolgozottság mellett T. Mészáros András, a Fidesz jelöltje vezet 54,45 százalékkal. Az MSZP-s Döcsakovszky Béla 24,51 százalékával aligha fordíthat az eredményen. A független Horváth András 10, 94 százalékkal a harmadik.

  • Az eddigi adatok alapján nem történt olyan incidens, amely megkérdőjelezte volna a választások jogszerűségét - jelentette ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az Országos Választási Központban vasárnap este. (MTI)

    D  HB20101003037
    Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes (balra) Sári Miklóssal, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetőjével beszélget az Országos Választási Központnak helyet adó Duna Palotában (Fotó: Honéczy Barnabás)
  • Gyorsan dolgoztak a szavazatszámlálók, 96,97 százalékos feldolgozottságnál biztosra vehető a jobboldali győzelem. Dr. Kovács Ferenc, a Fidesz–KDNP jelöltje a szavazatok 49,99 százalékát szerezte meg, az MSZP-s Nagy László 34,24 százalékot kapott, a jobbikos Dr. Gyüre Csaba 15,78 százalékot. Az önkormányzat összetételéről még nincsenek adatok.

  • 29,63 százalékos feldolgozottságnál Tétényi Éva független jelölt 63,86 százalékkal vezet a fideszes Meggyes Tamás előtt, aki 36,14 százalékon áll. Meggyes az elmúlt időszakban több botránnyal szerepelt a hírekben, a városi ellenzék diktatórikusnak vélt eszközei miatt is támadta. Az ellenérzés olyan heves volt vele szemben, hogy Tétényit támogatta az MSZP, a Jobbik, az LMP, az MDF és a volt fideszesekből álló Polgári Esztergomért Egyesület is.

     

  • Jász-Nagykun-Szolnok megyeszékhelyén 98,57 százaléknál tart a szavazás feldolgozottsága. A Fidesz jelöltje, Szalay Ferenc 60,58 százalékot kapott, 25,68 százalékkal Iváncsik Imre követi az MSZP színeiben. A Jobbikos Nagy Gyula 13,74 százalékon áll.

  • Alig több mint tízszázalékos feldolgozottságnál biztosat nem mondhatunk a főpolgármesteri posztról, de Tarlós István jelenleg magabiztosan vezet. A Fidesz jelöltje a szavazatok 53,73 százalékát vitte, míg fő riálisa, az MSZP-s Horváth Csaba csupán 28,63 százalékon áll. Ebből még bármi lehet.

    hcs
    Szombaton érkezett postaládánkba: Tisztelt Szerkesztőség! Csatolva küldöm önöknek Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje hivatalos fotóját, szíves felhasználásra. Üdvözlettel: Molnár Kyra
  • A szavazatok 85 százalékos feldolgozottságánál Schmidt Csaba, a Fidesz jelöltje vezet 56,27 százalékkal. Az MSZP-s Lukács Zoltán aligha fogja már behozni, bár a szavazók több mint egyharmada rá szavazott (36,94 százalék). A Társasházi Tulajdonosok és Bérlők Egyesülete által indított Lengyel Péter 6,79 százalékkal harmadik. Schmidt 2002 óta városi képviselő, az elmúlt négy évben alpolgármester volt.

  • Szanyi Tibor szerint az számítana teljes sikernek, ha az MSZP eddigi pozícióit meg tudná haladni. Úgy vélte, hogy az előzetes adatokból nem mer következtetéseket levonni, „de azt látom, hogy a várakozásaink nem voltak alaptalanok, Budapesten az MSZP megkerülhetetlen tényező lesz”. Szanyi szerint nagy kérdés, hogy lesz-e valakinek többsége a fővárosi közgyűlésben. (m1)

  • 95,12 százalékos a feldolgozottság Salgótarjánban. Eszerint a Fidesz jelöltje a biztos befutó, Székelyné Dr. Sztrémi Melinda a szavazatok 51,31 százalékát kapta, míg az MSZP-s Dóra Ottó 44,06 százalékot. A dobogó harmadik helyén 4,63 százalékkal Bocsó Imre a Munkáspárt jelöltje áll.

  • Huszonkét százalékos feldolgozottságnál az MSZP jelöltje vezet a polgármesterek versenyében a főváros XX. kerületében. Szabados Ákos 191 szavazattal a Fidesz–KDNP jelölt jelölt Földesi Gyula előtt. A Jobbik jelöltje gyakorlatilag búcsúzott a versenytől, Harsányi László eddig a szavazatok tizenkét százalékát kapta meg.

  • Sopronban 40,82 százalékos feldolgozottságnál ugyan az előző polgármester, a fideszes Fodor Tamás vezet 51,01 százalékkal, de a független Walter Dezső 40,3 százalékkal nincs lemaradva tőle. A jobbikos Gőbl Gábor és a Városvédők színeiben induló Nagy Tamás 5,79, illetve 2,9 százalékos eredményével nem számíthat győzelemre, de Walter és Fodor között még nem dőlt el a verseny. Walter egyébként már 2002 és 2006 között vezette a várost.

  • Alig három százalék a két első helyezett közti különbség. A szavazatok 15,09 százalékának feldoglozásánál a fideszes Bácskai János vezet 45,77 százalékkal. A Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület színeiben induló Gegessy Ferenc (aki már húsz éve vezeti a városrészt polgármesterként) 41,43 százalékon áll.

  • Murányi Levente, a Jobbik alelnöke bízik benne, hogy pártja az önkormányzati választáson az MSZP előtt végez, ennél is fontosabbnak tartja, hogy a kormány várható népszerűségvesztésekor az emberek a Jobbik felé forduljanak. Ma még Fidesz-időket élünk, de ez meg fog változni, „kifizetetlen sárga csekkekkel nehéz szárnyalni (...) ezt be fogják látni a választók.” Murányi szerint legalább másfél millió olyan kormánypárti szimpatizáns van, akinek megszólítására a Jobbik képes lehet, amint a kabinet „keményebb intézkedésekre” kényszerül. Így szerinte legkésőbb másfél-két év múlva „eljön a Jobbik ideje”. (MTI)

  • A szavazatok 77,08 százalékos feldolgozottsága után főlényesen vezet Dr. Zombor Gábor, a Fidesz polgármesterjelöltje, aki a szavazatok 79,61 százalékát kapta. Mögötte 20,39 százalékkal az MSZP-s Király József áll.

  • Rogán Antal, az V. kerület polgármestere szerint az egyik legfontosabb kérdés ma az, hogy mi törtenik Budapesten, mivel a fővárosnak komoly változásokra van szüksége. Tarlóst Rogán aktív, határozott, erős vezetőnek ismeri, ezért bízik a győzelmében. Mint mondja, ha az emberek rá szavaztak, akkor az első száz nap után a változásokat már érezni fogják. (m1)

  • Győrben 57,52 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Borkai Zsolt vezet 69,07 százalékkal, az MSZP-s Hegyi Zoltán és a jobbikos Vörös Gyula nem tudta megszorongatni (22,75, illetve 8,18 százalékot szereztek). A volt olimpiai bajnok tornász Borkai 2006-ban is magabiztosan nyerte a választást, akkor nagyjából a szavazatok felét szerezte meg.

  • Szekszárdon toronymagasan a Fidesz-KDNP jelöltje vezet. Horváth István 64,10 százalékos feldolgozottság mellett a szavazatok 50,10 százalékát kapta. A szocialista Harangozó Tamásra a választók 30,48 százaléka, míg a jobbikos Andorka Gáborra 19,42 százaléka szavazott.

     

  • Még csak a szavazatok 18 százalékát dolgozták fel a fővárosi 8. kerületben, de a Fidesz színeiben induló Kocsis Máté 55,67 százalékkat vezet. A szocialista Komássy Ákos csak 23,25 százaléknál tart. A jobbikos Losonczy Pál 10,86 százaléknál, az LMP-s Jakabfy Tamás 10,22 százalékon áll.

  • Gyakorlatilag eldőlt: a fideszes Gyutai Csaba lesz Zalaegerszeg polgármestere, 83,33 százalékos feldolgozottságnál a szavazatok 57,35 százalékát birtokolja. Az MSZP-s Major Gábor egyelőre csak 26,68 százalékot, a Jobbik jelöltje, Pete Róbert 15,96 százalékot szerzett meg. Gyutait egyébként az a Gyimesi Endre jelölte ki utódjául, aki tizenhat évig vezette a várost.

  • Harmincszázalékos feldolgozottságnál a Fidesz–KDNP és az MSZP jelöltjei küzdenek egymással negyven-negyven százalékos szavazataránnyal. A négy éve egyszer már elvérző kórházigazgató, Dr. Kriza Ákos képviseli a Fideszt, és komoly ellenfele van Káli Sándor személyében, aki nyolc éve áll a város élén.

  • Kósa Lajos hozza a szokásos teljesítményét, 44 százalékos feldolgozottság mellett a szavazatok 68,13 százalékát ő kapta. A második helyen 12,19 százalékkal Ágoston Tibor, a Jobbik jelöltje áll, az MSZP színeiben induló Dr. Zsiros Zsolt eddig csak 11,89 százalékot kapott.

  • Szegeden 12,98 százalékos feldolgozottság mellett Botka László vezet. A szavazatok 55,63 százalékát szerző MSZP-s polgármesterjelölt mögött a Fidesz jelöltje B. Nagy László áll 42,78 százalékkal. Harmadik helyen Balogh Tibor Zoltán a Zöld Baloldal jelöltje áll 1,59 százalékkal.

  • Kaposváron 79,37 százalékos feldolgozottságnál Szita Károly, a Fidesz-KDNP jelöltje vezet 76,74 százalékkal, így gyakorlatilag már eldőlt, hogy ő a város polgármestere. Szita egyik kihívója a volt belügyminiszter, Lamperth Mónika volt az MSZP színeiben, és egyelőre a szavazatok 15,3 százalékát szerezte meg. A független Kováts Imre 7,97 százaléknál tart.