Felfüggesztette az OVB Földesi-Szabó mentelmi jogát

2010.03.29. 19:18
Hiába gyűjtötte össze a paksi egyéni 2. számú választókerületben a jelöltséghez szükséges 750 ajánlószelvényt a Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ) elnöke, az OVB helyt adott a Fővárosi Bíróság kérésének, így a választási időszak alatt is folytatódhat ellene a büntetőeljárás.

Felfüggesztette Földesi-Szabó László, a Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ) képviselőjelöltjének mentelmi jogát hétfő esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).

Földesi-Szabó László Tolna megye 2. számú egyéni választókerületében indul jelöltként a Magyarok Egymásért Szövetsége (MESZ) színeiben, miután a helyi választási bizottság március 2-án nyilvántartásba vette.

Földesi-Szabó László mentelmi jogának felfüggesztését a Fővárosi Bíróság kérte az OVB-től, mert ellene több mint kétmilliárdos csempészés és sikkasztás miatt büntetőeljárás van folyamatban.

A milliárdos vám- és adócsalással vádolt alapítvány- és pártelnök a paksi egyéni 2. számú választókerületben lett a Magyarok Egymásért Szövetsége párt jelöltje, miután március 2-án a helyi választókerületi bizottság nyilvántartásba vette.

Hat, büntetőügyekben gyanúsított vagy letartóztatásban lévő magyar állampolgár próbált az idei választáson azzal a jogi lehetőséggel élni, hogy képviselőjelöltként mentelmi jog illetné meg őket. Hatuk közül egyedül a terrorcselekmények gyanújával letartóztatott Budaházy Györgynek nem sikerült összegyűjtenie a 750 ajánlószelvényt . Kolompár Orbán, az MCF elnöke, Hatvani Csaba, Terézváros MSZP-s alpolgármestere és Leinemann Zsolt, a ScienNet-ügy egyik letartóztatott gyanúsítottja ellen egyelőre felfüggesztették a büntetőeljárást és Herényi Károly valamint Dávid Ibolya ellen szintén büntetőeljárás folyna, ha a parlament kiadta volna őket.