Az újpesti Fidesz lemondatná Boruzst

2010.03.08. 15:53
Lemondásra szólította fel az újpesti Fidesz Boruzs Andrást az SZDSZ budapesti elnökét. Szerintük a politikus csak papíron végzett munkát a BKV-nál, mint HR tanácsadó illetve főmunkatárs. Fizetése havi bruttó 613 ezer forint volt a közlekedési vállalatnál 2009-es távozása előtt .

Az újpesti Fidesz sajtóközleményben szólította fel Boruzs Andrást, az SZDSZ budapesti elnökét, hogy mondjon le önkormányzati mandátumáról és a parlamenti képviselőjelöltségről. Mint azt múlt heti cikkünkben megírtuk, Boruzsról egy könyvvizsgáló cég vizsgálata nemrégiben kiderítette, hogy valószínű munkavégzés nélkül vette fel a fizetését a fővárosi közlekedési vállalattól.

Az Index betekintett az újpesti önkormányzat képviselőinek nyilvános vagyonnyilatkozataiba. Boruzs András az iratok szerint 2007-ben havi bruttó 406 ezer forintot keresett a BKV-nál, mint HR-tanácsadó. A következő évben már főmunkatársként dolgozott ugyanitt, a keresete pedig havi 613 ezer forintra emelkedett.

Boruzs nem is tagadta, hogy alkalmazásban állt volna az egyre több botránytól sújtott cégnél. Az ellene felhozott vádak ellenére azt állítja, ő tényleges munkavégzésért cserébe vette fel a fizetését.

Az újpesti Fidesz most minden olyan szervezetet elhatárolódásra szólít fel amelynek valaha köze volt az országos politikában nemrégiben megjelenő politikushoz. Így az őt a budapesti területi listáján az ötödik helyen szerepeltető MDF-t valamint a 2006-os önkormányzati választásokon Boruzst támogató MSZP-t is.