Simonyi András nemet mondott az MDF-nek

2010.01.21. 21:24

Nem Simonyi András vezeti majd az MDF-SZDSZ fővárosi listáját, tudta meg az MR1-Kossuth Rádió. A volt washingtoni nagykövet elmondta: megkeresték, de visszautasította a felkérést.

Az MDF elnökhelyettese csütörtök délután nyilatkozta újságírók előtt, hogy a demokrata fórum elnöksége jó politikusnak és hiteles embernek tartja Simonyi András volt washingtoni nagykövetet, ezért elfogadnák őt a párt budapesti listavezetőjeként. Herényi Károly akkor konkrét nevet nem említett, csak azt, hogy az egykori amerikai diplomatáról van szó.

Az MDF budapesti választmánya szerda este fogadta el az MDF és az SZDSZ Budapestre vonatkozó megállapodását. Eszerint a fővárosi lista első öt helyéből hármat liberális politikus kap, és egyéniben is több szabad demokrata indulhat. Az SZDSZ elnöke az MR1-Kossuth Rádiónak azt mondta, ha létrejön a megállapodás, akkor ahol nem lesz közös jelölt, ott nem indul egymás ellen a két párt. Retkes Attila hozzátette, a választáson nem indulhat az a politikus, aki megszavazta a 2010-es költségvetést.