Vádat emeltek a munkavédelmi főfelügyelőség volt vezetői ellen

2011.01.04. 06:27 Módosítva: 2011.01.04. 07:01
A Magyar Nemzet információi szerint vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Papp István, az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség (OMMF) volt elnöke, Cseke Zoltán volt főosztályvezető, valamint három egykori vezetőtársuk és egy ügyintéző ellen.

A főügyészég tájékoztatása szerint a főfelügyelőség korábbi vezetői többrendbeli, hivatalos személy által elkövetett közokirat hamisítás és hivatali visszaélés miatt felelhetnek, olvasható a Magyar Nemzetben.

A vádlottak 2006 októberétől az OMMF adatbázisának kezelésével megbízott köztisztviselőket több esetben arra utasították, hogy egyes gazdasági társaságok adataihoz kapcsolódó kódokat módosítsanak.

Erre azért volt szükség, hogy a nyilvántartás lekérdezésekor a valótlan kódok alapján az érintett vállalkozások részt vehessek közbeszerzési eljárásokon, illetve állami támogatásokat igényelhessenek.

2008 decemberében Papp István éppen a fantom cégek és az engedély nélküli vállalkozások feltárása címmel meghirdetett sajtótájékoztatójára készült, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai őrizetbe vették, majd megbilincselve elvezették.