Újra van fűtés a fehérvári lakótelepen

2011.01.06. 23:38
Elindították a fűtést a székesfehérvári Vásárhelyi úti lakótelepen, csütörtökön késő este. Fél 10-kor már melegedtek a radiátorok a 330 lakásban. Az önkormányzat megvásárolta a két kazánt az eddigi szolgáltatótól, és a városi távhő szolgáltató Széphő Zrt.-t bízta meg a fűtéssel - tudta meg a Független Hírügynökség Csárádi László közös képviselőtől.

Hétfőn azért kapcsolta ki a fűtést a lakótelepen a fűtőmű új tulajdonosa, a Stopping Holding Kft., mert a lakosok 10 millió forint fűtésdíjjal tartoznak, és nem írtak alá egy 10 évre szóló hűségnyilatkozatot a céggel. A tartozást a lakosok vitatják, azt mondják, a szolgáltató azt a veszteséget is a lakókkal akarja kifizettetni, amely azért keletkezik, mert a vezetékek nem szigeteltek. Azoknál is elzárták a fűtést, akik fizettek, ezért a társasházak bírósághoz fordultak. Az idén kétszer már temperáló fűtésre állt át a cég, hogy jobb belátásra bírja a lakosokat, de bízva a megegyezésben, újraindította.

2009-ben az E.On zárta el a fűtést télen egy időre a lakótelepen, mert a gázdíjat nem fizette a lakosok tartozása miatt a szolgáltató. Akkor az önkormányzat több mint 7 millió forinttal segített a Vásárhelyi úti lakóknak: kifizette a vállalkozó hátralékát az E.On-nak, a vállalkozó pedig az azon felüli több milliós tartozását elengedte az ott élőknek.