16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Cáfolják a budapesti rendőrfőkapitány menesztését

2011.01.14. 01:06 Módosítva: 2011.01.14. 11:51
Hamarosan menesztik a fél évvel ezelőtt kinevezett budapesti főkapitányt, értesült a Népszava. A Belügyminisztérium cáfolta a lap információit, azt írták, elégedettek Tóth Tamás munkájával.

A Népszava pénteki száma ismerteti, hogy a rendőrség berkein belül korábban már kész tényként kezelték, hogy január elsejével leváltják Tóth Tamást, de állítólag haladékot kapott. Kinevezését egyébként Pintér Sándor belügyminiszter nem támogatta.

Pintér Sándor belügyminiszter, Tóth Tamás budapesti rendőr-főkapitány és Schmitt Pál köztársasági elnök közös fotója, miután az államfő dandártábornokká léptette elő a rendőri vezetőt 2010. október 29-én (Fotó: Koszticsák Szilárd)
Pintér Sándor belügyminiszter, Tóth Tamás budapesti rendőr-főkapitány és Schmitt Pál köztársasági elnök közös fotója, miután az államfő dandártábornokká léptette elő a rendőri vezetőt 2010. október 29-én (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A leváltásra akár már februárban sor kerülhet, mások szerint viszont csak a magyar EU-elnökséget követően menesztik Tóthot, addig azonban csak szoros felügyelet alatt dolgozhat.

A napilap BRFK-ról szerzett értesülései szerint Tóth saját közvetlen munkatársaival feszült viszonyban van, mert arra nem kapott kompetenciát Pintértől, hogy kivel kell együtt dolgoznia. Hónapok óta vannak hírek arról, hogy a főkapitány szinte már beszélő viszonyban sincs vezetőtársaival.

Tóth Tamás az elmúlt fél év alatt szinte valamennyi fővárosi kerületi kapitányt, illetve fontos rendőri vezetőt menesztett vagy távozásra késztetett. A kialakult kritikus helyzet megoldása érdekében a belügyi tárcának várhatóan lépéseket kell tennie, hogy reaktiváljanak olyan értékes rendőri szakembereket, akik Tóth miatt távoztak a testülettől - olvasható a napilapban.

A Belügyminisztérium közleményben reagált a cikkre. Azt írták, hogy Pintér Sándor belügyminiszter és Hatala József országos rendőrfőkapitány elégedett Tóth Tamás szakmai munkájával.

"A tárca és az Országos Rendőr-főkapitányság nem osztja a Népszava azon véleményét, mely szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányságon kritikus helyzet alakult volna ki", írták.  • Tippek
  • Hírek