Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Szerződést bont a tűzoltóság a Synergonnal

2011.02.18. 06:47 Módosítva: 2011.02.18. 06:51

Olyan súlyos működési hibák léptek fel a Synergontól megrendelt Erőgazdálkodási és Riasztási Információs Rendszerben (ERIR), hogy a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szerződést bont a céggel, derült ki a langlovagok.hu Varga Ferenc fővárosi tűzoltóparancsnokkal tartott online interjújából.

A Synergon 2009-ben több mint 180 millió forintért, közbeszerzési eljárás keretében nyerte el a megbízást, az ő ajánlatuk volt a legdrágább. Több probléma merült fel, amelyek veszélyeztették a riasztási rendszer üzembiztos működését. A Synergon a hibákat teljes körűen a mai napig nem tudta kijavítani. Varga Ferenc jelezte, a szerződés felbontása az eddig kifizetett pénz visszaigénylését is jelenti.

A tavaly októberi tesztelésen négy napig működött, majd összeomlott a rendszer, ezért a halottak napi hosszú hétvégén a régi verzió utasításai alapján vonultak a tűzoltók.

Az ügyben hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek