Rendet hirdettek, rendetlenséget csináltak

2011.05.02. 13:11
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • "Rendkívüli eseménysorozat indult meg az elmúlt időszakban Magyarországon. A törvényesség látszatát keltve bontották meg a rendet", kezdte helyzetértékelését Pintér Sándor belügyminiszter. A gyöngyöspatai és a hajdúhadházi történések miatt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet tette felelőssé, amely szerinte még tagjai sorában se tud rendet tartani, mint azt a videofelvételek is bizonyítják. "Gyöngyöspatán január 1. óta tizenkét kis értékű lopás történt", mondta Pintér, aki szerint ez országosan kivetítve azt jelentené, hogy a jelenlegi félmillió helyett csupán 44 ezer bűncselekményt követnének el.

    Fotók: Huszti István
    Fotók: Huszti István
  • A kormánypárti öninterpellációk után, melyeket ma sem tervezünk közvetíteni, az elempés Scheiring Gábor következik, aki azt feltételezi, hogy az adóivatalnál tömegesen bocsátják el a szakembereket, és állítják le a vizsgálatokat. A szocialista Nemény Andrást az érdekli, hogy Orbán Viktor miért kivételezik Gaskó István szakszervezeti vezetővel. Párttársa, Garai István Levente a betegszállítás összeomlását vizionálja. Általában csak hét interpellációra jut idő, de két jobbikos is bejelentkezett a kvótán felül. Schön Pétert az érdekli, hogy a jelentős hiteltartozást felhalmozó fideszes polgármestereket is elszámoltatja-e a kormány, Szilágyi Györgyöt pedig az, hogy kéne-e vizsgálatot indítani a 2006-os úszó Eb-vel kapcsolatban.

  • Az interpellációk sorát a szocialista Tóth Csaba nyitja, aki a kormányzati iPad-beszerzést bírálja, mondván, inkább dolgozni kéne. Másodikként a jobbikos Rozgonyi Ernő beszél egyes hazai közszolgáltatásokról. Ezt két kormánypárti öninterpelláció követi, a fideszes Nagy István a nemzeti fejlesztési miniszternek, a kereszténydemokrata Firtl Mátyás a közigazgatási miniszternek kérdez alá.

  • Miniszteri felszólalással kezdi hétfőn ülését a parlament, Pintér Sándor belügyminiszter értékeli napirend előtt a Gyöngyöspatán történteket. Ugyanebben a témában szólal fel az elempés Schiffer András és a kereszténydemokrata Harrach Péter is. Részben ehhez kapcsolódik a jobbikos Balczó Zoltán felszólalása, aki az egyenruhás bűnözés elleni kormányzati fellépés apropóján beszél. A szocialista Tóbiás József velük szemben a kormány egyéves tevékenységének értékelésére készül, míg a fideszes Horváth János Csicsery-Rónay Istvánt, a patrióta polgárt búcsúztatja napirend előtt.

  • cikkünk a témában:

    Szamárság az előre hozott választás

    A miniszterelnök tegnap beszélt a televízióban, sok mindenről, itt a helye az erről szóló összefoglalónak.

  • cikkünk a témában:

    Három évvel büntetné a kormány az egyenruhás bűnözést

    A gyöngyöspatai verekedés miatt a kormánytöbbség szigorítaná a Btk.-t, írtuk múlt szerdán. Aki felhatalmazás nélkül, másokban riadalmat keltve akarja a közrendet fenntartani, börtönnel lenne sújtható.

  • cikkünk a témában:

    Hétfőn kiosztanak két pofont

    A négyhetes alkotmányozás utáni lassú kezdést követően hétfőn újra rendkívüli tempóban alkothat törvényt a parlament. Ha minden a kormány tervei szerint alakul, hamarosan börtönnel büntethető vétség lesz a közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése, és szigorúbban büntetnék, ha valaki félelmet kelt közösségekben. Tárgyalják a kormánytisztviselők elbocsátásának valamennyire finomított szabályait is, az államadósságot önként csökkentők pedig adókedvezményt kaphatnak.