Rákosrendezőre költözik a Vidámpark?

2011.05.25. 08:10 Módosítva: 2011.05.25. 09:56

A lepusztult rákosrendezői pályaudvar lehet a kiköltöztetés előtt álló Vidámpark új otthona – erről tárgyal a Blikk értesülései szerint a MÁV, a Főváros és Zugló önkormányzata. Papcsák Ferenc zuglói polgármester a lapnak elmondta, hogy valóban folytattak előzetes tárgyalásokat a MÁV-val és a fővárossal, mely az intézmény fenntartója.

vp

A Vidámpark jelenleg is Zuglóban van, ugyanis a Városliget a XIV. kerülethez tartozik, így nem költözne messze. Papcsák szerint a pályaudvarnál 136 hektáron világszínvonalú parkot lehetne kialakítani.

A főváros részéről nyilatkozó Csomós Miklós főpolgármester-helyettes annyit közölt, hogy a Vidámpark pár éven belül elköltözik. Mint mondta, legalább 50 hektáros területre van szükség, több helyszín is szóba került, és a beruházás magántőkéből valósulna meg.

A MÁV-nál ugyanakkor elismerték, hogy megkezdődtek az egyeztetések a Vidámpark átköltöztetéséről a hasznosítandó rákosrendezői területre, azonban felhívták a figyelmet, hogy a területre egyelőre nincs hatályos szabályozási terve Zugló önkormányzatának.

Szűcs Somlyó Mária, a Városháza kommunikációs igazgatója nem erősítette meg Rákosrendező kiválasztását, és csak annyit közölt, hogy tárgyalások folynak a lehetséges helyszínekről. Korábban Tarlós István főpolgármester a XI. kerületet említette lehetséges helyszínként.

Rákosrendező ideális helyszín lenne, hiszen a belvárosból vonattal percek alatt elérhető, miközben amúgy is fogyóban vannak a városszéli szabad területek – reagált a hírre a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke, Dorner Lajos.

A Vidámpark felszabaduló városligeti területét a tervek szerint az Állatkert kapná, az évtizedek óta helyhiánnyal küzdő intézménynek jól jönne a közvetlen szomszédságában felszabaduló telek.