Érvényes a vajszlói polgármester felfüggesztése

2011.06.09. 09:56

Érvényes a polgármester és a jegyző felfüggesztése a képviselő-testület május 19-i határozata értelmében – ezt állapította meg a kormányhivatal az ügy törvényességi vizsgálatával kapcsolatos állásfoglalásában, közölte Gut Antal alpolgármester. A polgármester és a jegyzőfelfüggesztésének jogosságát közlő levelet szerdán vehették kézhez a képviselők az ormánsági településen, írja a bama.hu.

Gut Antal alpolgármester elmondta, a levélben az is szerepel, hogy Denke Valéria polgármester és dr. Ornódi Lívia jegyző elmúlt három hétben történt intézkedései és döntései érvénytelenek és jogtalanok voltak. Az üggyel kapcsolatban ügyészségi vizsgálat is folyamatban van.

Denke Valéria a lapnak azt mondta, a szerdai postával nem érkezett meg a polgármesteri hivatalba a kormányhivatal állásfoglalása, ugyanakkor furcsának találja, hogy a településen már tudni vélik, érvényesnek minősítették a Gut Antal alpolgármester által levezetett testületi ülést.

A könyvvizsgálat miatt jelentették fel

Az ügy előzménye egy könyvvizsgálói jelentés, amely Vajszló 2009-es gazdálkodásával foglalkozik. Az egyik független képviselő, Tamási István elmondta: ennek alapján büntetőfeljelentést is tesz a testület. Az anyagot a képviselő-testület - amelynek többsége, öt tagja nem támogatja a polgármestert - rendelte meg egy független szakembertől.

A polgármesteri hivatal pénzügyi dolgozói már februárban felmondtak, ennek szintén köze lehetett az ügyhöz. A vajszlói képviselő-testületnek a polgármester mellett öt független és egy Fidesz-KDNP-s tagja van.