A hanyatló nyugat ópiuma a magyar rendőrségen

2011.07.15. 22:31
Hatala József országos rendőrfőkapitány megelégelte, hogy munkatársai a kánikulára hivatkozva kivetkezzenek magukból.

Túllőhettek a célon a hivatásos rendőri állomány civil ruhás tagjai, amikor az időjárás kihívásaihoz alkalmazkodva megpróbáltak a 35 fok feletti melegben is hordható ruhát választani. Hatala József körlevélben rótta meg az "általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv" egyes munkatársait, amiért a "jó ízlés határait súroló", a munkakörüknek és az elvárásoknak "nem megfelelő öltözékben jelentek meg a munkahelyükön".

Hogy a magukról megfeledkező olvasók ne banánszoknyára, atlétatrikóra, vietnami papucsra, ne adj isten félmeztelen férfiak gyöngyöző felsőtestére gondoljanak, gyorsan bemásoljuk, hogy mire figyelmezteti Hatala József a teljes, gondjaira bízott rendőri állományt.

"Az elhanyagolt, ápolatlan külső megjelenés legalább olyan károsan képes befolyásolni egy szervezet össztársadalmi megítélését, tekintélyét, jó hírnevét, mint a hanyag feladatellátás. Minimális elvárásom, hogy az öltözködésben a visszafogottság, az egyszerűség és ápoltság domináljon, az időjárási viszonyok figyelembevételére a jó erkölcs és az ízlés határai között kerülhet sor, így nem tartom elfogadhatónak

férfiak esetében

- a rövidnadrág,

- divatpóló,

- szandál,

- sport- és edzőcipő,

hölgyek tekintetében pedig

- a térd felett 10 cm-nél rövidebb szoknya,

- strandruházat,

- mélyen dekoltált blúz,

-a pánt nélküli vagy a derekat szabadon hagyó, illetve átlátszó felsőruha

hivatali időben történő viselését, illetve olyan öltözékben történő megjelenést, amely a tetoválást, piercinget, a köldököt, a derekat vagy a fehérneműt nem takarja."

Hatala főkapitány humánus ember. Hőségriasztás esetén, terepbejáráson és pakolás közben elnézi, ha a beosztottak eltérnek az öltözködési követelményektől, bár a fenti elvárásoknak a könnyített viselet esetében is meg kell felelniük. "Hőségriadóra tekintettel (...) nyári ruhaviselet engedélyezhető (nyakkendő mellőzése, ujjatlan felső) azzal a feltétellel, hogy ez a viselet sem lehet olyan, amely a munkatársakban, ügyfelekben megbotránkoztatást vált ki, illetve a rendőrség megítélését rontja."

Kedves olvasóinknak, az erkölcsös öltözködéssel a rendőrség tekintélyét remélhetőleg sikerrel megóvó rendőri állomány tagjainak és természetesen magának Hatala József altábornagynak csak Virág elvtárs legendás szavait tudjuk idézni: "Nehéz, nagyon nehéz."  • Tippek
  • Lakáshitel