Keddig lehet pótfelvételizni

2011.08.07. 09:26

A pótfelvételi eljárás során már csak egy intézményt és egy képzést jelölhetnek meg azok, akik az általános felvételivel nem jutottak be vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe.

Azokon a képzéseken, amelyekmár az általános felsőoktatási felvételi eljárásban is szerepeltek, a ponthatár a pótfelvételinél sem lehet alacsonyabb a július 21-én kihirdetettnél. Ha az adott képzés eddig nem indult, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 200 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 140 pontnál.

A jelentkezéseket az Oktatási Hivatal (OH) postacímére kell elküldeni. A pótfelvételi eljáráshoz készült jelentkezési lap beszerezhető a képzést meghirdető felsőoktatási intézményekben, az Educatio és az OH ügyfélszolgálatán, vagy elektronikusan az e-felvételi szolgáltatás keretében.  A képzésekről a www.felvi.hu oldalon adnak tájékoztatást, a pótfelvételi eljárás alapdíja ötezer forint.

Az Educatio kft. az idő rövidsége miatt az e-felvételi szolgáltatás használatát ajánlja. A pontszámításhoz szükséges, illetve a felsőoktatási intézmények által kért dokumentummásolatok is feltölthetők az e-felvételi felületén keresztül. A rendszer listát készít a szükséges dokumentumokról, így biztosan nem marad ki egy sem. A pontatlanul kitöltött, a szükséges adatokat nem vagy rosszul tartalmazó jelentkezési lap viszont a felvétel elutasítását vonhatja maga után, s különösen fontos, hogy a jelentkezők olyan telefonszámot, e-mail címet adjanak meg, amelyen augusztusban - szükség esetén - elérhetőek.

A ponthatárokat augusztus 29-én hirdetik ki. A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat tartalmazó levelet a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.