Egyelőre kevesen tüntetnek a kormány ellen

2011.11.04. 00:28
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Országszerte mintegy száz helyen tart félpályás útlezáró demonstrációt a LIGA Szakszervezetek pénteken. A tiltakozások egész nap lassíthatják a közlekedést. Arról, hogy hol lesznek félpályás útlezárások, a Liga honlapján találhat részletes listát és térképet>>>


  • November 4. - Félpályás útlezárások nagyobb térképen való megjelenítése

  • Tiltakoznak a Munka törvénykönyvének  elfogadhatatlan átalakítása miatt, a a versenyszférában korábban élő háromoldalú társadalmi párbeszéd  megszüntetése miatt, valamint a nyugdíjrendszer olyan  átalakítása miatt is, amely korábban megszerzett jogokat sért és próbál  visszavenni. A Liga elnöke, Gaskó István szerint neheztelnek a kormányra a sztrájkjog korlátozása miatt, úgy vélik, egy törvénymódosítással ellehetetlenítették a sztrájkjog tényleges gyakorlását, ezért kényszerülnek az utakra, az utcákra.

  • A forgalomlassító tiltakozások a fővárosban is dugókat okoznak majd, ezért a Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja a tömegközlekedést választóknak is, hogy inkább kötöttpályás járművekkel, metróval, villamossal utazzanak holnap, bár ezek közlekedésében is várhatóak fennakadások. A demonstráció alatt, azaz reggel hat és este nyolc között a BKK ezeket a járatokat ajánlja>>>>

  • Budapesten, a Kerepesi úton egyelőre semmi nyoma annak, hogy demonstráció készülődne, a forgalom a szokásos, jelentette tudósítónk.

  • A Hősök terén, a Váci út felé vezető oldalon, a szélső sávban tizenhét álló autót számolt össze tudósítónk. Két rendőrautó és szakszervezeti zászlók utalnak arra, hogy ez a demonstráció. Nincs dugó.

  • A Róbert Károly körúton, az Árpád híd közelében öt szakszervezeti és két rendőrautó áll, nem okoznak fennakadást.

  • Az MTI tudósítói szerint kora reggel már torlódás alakult ki az M1-M7 bevezető szakaszán, a XI. kerületi Budaörsi úton, illetve a XV. kerületben, az M3-as autópálya fővárosba vezető részén. Igaz, ezeken az utakon máskor is lassú a haladás.

  • Budapesten hétvégi forgalom van, a budai oldalon legalabbis szinte
    üres az Alkotás út. Nincs dugó a Széll Kálmán térnél, jól járható
    Hűvösvölgy felől a Szilágyi Erzsébet fasor, a Margit körút, és egy perc
    alatt át lehet érni a Margit hídon is.

  • Békéscsabán a 44-es főúton az Almáskerti Ipari Parknál, a 47-es főúton Orosháza irányában a 133. és a 134. kilométernél tartanak félpályás lezárást, míg Békésen a 470-es út Békéscsabára vezető szakaszán a 14-es és a 15-ös tábláknál tiltakoznak az érdekvédők reggel hét és délután négy óra között. (beol.hu)

  • Üres a budapesti belváros, mondják a City Taxi diszpécserei, mert az összes bevezető utat blokkolják a demonstrálók, a forgalom csak lassan ér be a városba. Az 5-ös és a 6-os úton nem tudnak útzárról, e két irányból szabadon megközelíthető Budapest.

  • Tarlós István főpolgármester felkéri a főváros 12 pontjára félpályás útlezáró demonstrációt szervezőket, hogy akciójukat halasszák el, tekintettel a budapesti légszennyezettség magas értékeire. Budapesten pénteken reggel 6 órától el kellett rendelni a szmogriadó riasztási fokozatát.

  • Vizelyi Márta, a Fővinform munkatársa kérdésünkre megerősítette, hogy lassú a haladás az autópályák bevezető szakaszain, a Hegyalja és a Budaörsi úton kifelé is torlódás alakult ki. A legnagyobb dugót a repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton tapasztalták a főváros felé vezető oldalon. A belvárosban nincs a szokásosnál nagyobb forgalom.

  • A Budaörsi úton alig néhány szakszervezetis autóval is sikerült blokkolni a forgalmat, a város irányába az összes sávban lépésben, időként meg-megállva halad a forgalom.

  • A Magyar Szolidaritás Mozgalom „Villants egyet! – érted is (ki)állunk" címmel országos, félpályás útzárral járó demonstrációt szervezett. Csongrád megyében négy helyszínen kell torlódásra számítani. (delmagyar.hu)

  • Szolnok, Jászberény és Törökszentmiklós környékén kell forgalomkorlátozásra készülni. (szoljon.hu)

  • Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hét helyszínen jelentettek be demonstrációt. (boon.hu)

  • Körülbelül 25-30 autós vonult ki a Debrecen és Mikepércs közötti útszakaszra nemzeti színű zászlókkal és transzparensekkel, akik forró kávéval és teával készülnek a 24 órás demonstrációra. A szervezők elmondták, hogy folyamatosan érkeznek majd újabb tüntetők a helyszínre. (haon.hu)

  • Heves megyében Hatvanban, a 3-as főút kerekharaszti szakaszának 54-es kilométerétől foglalják el a demonstrálók a fél útpályát. A lezárás a tervek szerint reggel 7 órától 17 óráig tart. Eger több pontján is lesz tüntetés. (heol.hu)

  • Eördögné Pataki Irén, a vegyész szakszervezetek vezetője Kazincbarcikáról azt mondta: régóta küzdenek azért, hogy a munka törvénykönyvében tervezett változtatásokon, amelyek a munkavállalók oldaláról még mindig elfogadhatatlanok, módosítsanak. A vegyészek régóta harcolnak azért is, hogy korkedvezményt vívjanak ki, hiszen egész életük során különösen veszélyes anyagokkal dolgoznak. (MTI)

  • A Salgótarjánt elkerülő főúton tíz autóval kezdődött meg a forgalomlassító demonstráció. A táblákon "Nem ezt ígértétek", illetve "Rabszolgák lettünk" felirat olvasható. Cseke Tibor szervező, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének salgótarjáni ügyvivője elmondta, sem káoszt, sem rendbontást nem akarnak, céljuk a figyelem felhívása, ezért a demonstráció helyszínéül egy hosszú, egyenes útszakaszt választottak, hogy a forgalmat csak minimális mértékben akadályozzák. (MTI)

  • Somogyban három helyszínen – Kaposváron, a Kaposvár és Kaposfüred közötti úton, valamint a 65-ös úton, Siófok és Ságvár között – tartanak félpályás útlezárást a szakszervezetek. A demonstrációhoz a Magyar Szolidaritás Mozgalom is csatlakozott. A helyszíneket mindenhol rendőrök biztosítják. A három helyszínen a hét órakor kezdődött demonstrációhoz összesen negyven autóval csatlakoztak a tiltakozók. (MTI)

  • Lépésben halad a forgalom és csak az egyik sávon Győrben az 1-es úton. A feltorlódott autósok körül többen azt kiáltották nekik lehúzott ablakjuk mögül, hogy "Egyetértünk veletek! Jogos a tiltakozás!" Többen dudáltak és biztatóan integettek nekik. Csak egy autós mutatott bosszankodva egy nem szép jelet kezével. (kisalfold.hu)

  • "Ápolót a hazának! Hazát az ápolónak!" üzenettel lassítják a forgalmat a Liga Szakszervezetek demonstrációján Tatabánya és Vértesszőlős között. "Az egészségügyben és a szociális szférában is sokan el vannak keseredve, leterheltek az emberek. Sokaknál lóg a levegőben a külföldi munkavállalás lehetősége is. Éltem én is külföldön, de magyar vagyok, jogom van Magyarországon tisztességesen élni és megélni" – fakadt ki Mónika. (kemma.hu)

  • Veszprém megyében három helyszínen tartanak félpályás útlezárással egybekötött tiltakozó akciót. Kora reggeltől Diszel és Tapolca között mintegy 15 autóval gyülekeztek a tiltakozók. A szervezők közlése szerint a veszprémi helyszínen a köd miatt nem sikerült felállniuk a Kádárta külterületén kijelölt helyre a demonstrálóknak, de Ajka-Bakonygyepesen 25 autóval 24 órás jelenlétet tartanak. (MTI)

  • A LIGA Szakszervezetek kommunikációs vezetője, Fiedler Péter elmondta: a fővárosban elrendelt szmogriadó miatt felfüggesztették a demonstrációt a tizenkét meghirdetett helyszín közül a XI. kerületi Műegyetem rakparton és a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor úton. Az ott összegyűlt demonstrálókat átirányították más budapesti helyszínekre - tette hozzá. (MTI)

  • Zala megyében négy helyszínen, két nagykanizsai útszakasznál, Zalaegerszegen, valamint Keszthely közelében tartanak félpályás útlezárást a szakszervezetek, rendőri biztosítás mellett. Tíz-tizenöt autóval, szakszervezeti zászlókkal és a munka világát érintő egyeztetések elmaradása ellen tiltakozó transzparensekkel álltak fel a résztvevők, de jelentősebb fennakadás sehol nem alakult ki. (MTI)

  • Pest megyében sem okozott komolyabb fennakadást a közlekedésben a szakszervezetek forgalomlassító demonstrációja, de több helyen sebességkorlátozásra és előzési tilalomra, a 4-es főúton pedig lezárásra kell számítani. A 4-es főúton, a üllői körforgalomnál eddig tizenöt autó sorakozott fel, többen transzparenst is vittek magukkal. (MTI)

  • Dunaújvárosban tízkor kezdődött és délután kettőig tart a tüntetés. A forgalmas Aranyvölgyi út egy szakaszán húsz-harminc autó foglalja el a fél pályát. A demonstrálókhoz csatlakozott a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Dolgozók Szakszervezete is. (MTI)

  • A kormány határozott és eltökélt eredeti céljainak végrehajtásában, és fenn kívánja tartani az új munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját – közölte Giró-Szász András kormányszóvivő. Véleménye szerint "sokkal inkább a szakszervezetek, mint szervezetek tiltakoznak" az új törvénykönyv ellen, és nem a munkavállalók problémájáról van szó. (MTI)