Vádat emeltek Felsőzsolca volt vezetői ellen

2012.01.11. 16:08
Vesztegetéssel gyanúsítja az ügyészség a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca volt független polgármesterét, Fehér Attilát, volt jegyzőjét, aljegyzőjét és a polgármesteri hivatal két alkalmazottját. A vádiratot benyújtották a Miskolci Törvényszékhez – tájékoztatta Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

A vádirat szerint a köztisztviselők egyebek mellett a 2010-ben árvíz sújtotta Felsőzsolca újjáépítésekor kértek és fogadtak el kenőpénzeket vállalkozóktól.

A jegyzőt és az aljegyzőt már korábban előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.
A város volt polgármesterét két ügyben szintén vesztegetéssel vádolja a Miskolci Nyomozó Ügyészség, míg két hivatali ügyintézőt hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítással  tette hozzá.

Az ügyet a Miskolci Törvényszék tárgyalja. A vesztegetési ügyek kiemeltnek számítanak, ezért rövid időn belül ki kell tűzni a tárgyalást  mondta Martossy György. A jegyzőt és az aljegyzőt tízrendbeli, hivatalos személyként kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel vádolják, a volt polgármester ellen kétrendbeli vesztegetés, míg a két köztisztviselő esetében közokirat-hamisítás a vád.