Grundon hetvenkedő kamaszra emlékeztet Orbán magatartása

2012.03.09. 16:58

Az MSZP alelnöke, korábbi uniós biztos közleményében azt írta: bár a miniszterelnök arra hivatkozik, hogy védi Magyarországot az Európai Unió és más nemzetközi szervezetek beavatkozásától, a valóság az, hogy a kormányfő politikáját bírálók védelmezik a magyar embereket Orbán egyeduralmi törekvéseitől.

01
Fotó: Huszti István

Kovács László megjegyezte, az európai integráció történetében nem volt arra példa, hogy egy tagállam ellen egyszerre annyi vizsgálat és eljárás folyt volna, mint most Magyarországgal szemben, ami szerinte azzal magyarázható, hogy az Orbán-kormány hivatalba lépése óta makacsul szembemegy az Európai Unió értékrendjével és szabályaival, szabadságharcot vív az uniós intézmények ellen.

A miniszterelnöknek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara csütörtöki fórumán elmondott beszédére reagálva az MSZP-s politikus arra is kitért, hogy Orbán Viktornak tudnia kell, hogy "hiába ül két hónapja a tárgyalóasztalnál, várva az Európai Bizottság és az IMF képviselőit", azok nem jönnek, amíg a kabinet nem rendezi jogi vitáját a bizottsággal.

Tényleg azt gondolja a kormányfő, hogy az uniós intézmények és azok tagjainak sértegetése javítja a megállapodás esélyeit? – tette fel a kérdést Kovács László, utalva a kormányfő szavaira. A miniszterelnök csütörtökön úgy fogalmazott: az olyan vezetői felfogással, mint amilyet az Európai Bizottság képvisel, még egy vidéki kócerájt sem lehetne elvezetni.

"Orbán Viktor tényleg nem érti, hogy a grundon hetvenkedő kamaszra emlékeztető magatartása milyen károkat okoz a magyar embereknek?" – tette fel a kérdést közleményében az MSZP-s politikus.