Nyilvánosak lesznek a lomtalanítási időpontok

2012.03.19. 12:18
Nyilvánosságra hozza az idei első félévre vonatkozó lomtalanítási időpontokat az FKF annak érdekében, hogy a lakosság előre tudjon tervezni.

A BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. hétfői közleménye szerint a széleskörű tájékoztatás érdekében nyilvánosak lesznek a lomtalanítási időpontok.

Az FKF jelenleg hírlevélben, értesítőlevélben, továbbá társasházak esetében plakáton is tájékoztatja a fővárosi lakosokat a lomtalanítás rendjéről, illetve a lomok kihelyezésének időpontjáról. Újdonság, hogy hétfőtől a társaság honlapján is elérhetőek lesznek a vonatkozó információk.

A társaság Klug Lajost, az FKF vezérigazgatóját idézve azt írta, hogy nem érdemes az időpontokat titokban tartani, hiszen a lomtalanításból élők ezeket úgyis kiderítik, a lakosság pedig a korábbi szűk értesítési határidők miatt nem tudott előre tervezni, például bútorcsere vagy költözés esetén.

TRDV849963
Fotó: Roberto Salomone

Az FKF arra kéri a budapestieket, hogy a tájékoztató anyagokban leírtak szerint, és kizárólag a megjelölt napokon helyezzék ki feleslegessé vált holmijaikat, hogy elkerülhető legyen a rendetlenség az utcákon.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a lomtalanítás a kerületenkénti, évi egyszeri rendszerben előreláthatólag az idén valósul meg utoljára, az új hulladékgazdálkodási törvény tervezetében szerepel a házhoz menő lomtalanítás bevezetése.

A közterület-fenntartó telefonos megrendelés alapján működő rendszer bevezetését tervezi, ami azt jelenti, hogy a budapesti lakosok, társasházak esetében közös megegyezés alapján döntenek majd a lomelszállítás időpontjáról – olvasható a közleményben.