Hat tonna vasúti sínt találtak egy platón

2012.04.23. 18:13
Több fémtolvajt is elfogtak a zalai rendőrök. Egy házaspár talicskával tolta a lopott fémet, egy teherautó platóján pedig több tonna vasúti sínt találtak a rendőrök egy igazoltatás során  – számolt be a Zalai Hírlap.

Vasárnap délután fémtolvajokat fogtak el a rendőrök Nagykanizsán, ahol egy házaspár talicskán tolta a lopott fémtárgyakat. A helybeli házaspár a Vár utcán egy kézikocsin tolta a zsákmányokat, melyekről hamarosan kiderült, hogy egy közeli ipar-telephelyről származnak. Az elszállításhoz engedélyt nem kaptak, ezért szabálysértési eljárás indult a házaspárral szemben – értesítette a lapot a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A ságodi elkerülőn pedig hat tonna vasúti sínt találtak egy igazoltatott jármű platóján. A fémet a hatóság elől akarta elrejteni két férfi, azonban a felbérelt fuvarost igazoltatták a rendőrök az útszakaszon. Az igazoltatás során a sínek eredetével nem tudott hitelt érdemlően elszámolni a fuvaros, ezért rakományával együtt előállították.

A rendőrök hamarosan a sínek ellopásával megalapozottan gyanúsítható személyeket is elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket, mely során elismerték, hogy a selejtezésre váró síneket több hónap alatt gyűjtötték össze egyikük udvarán.