LMP: Kudarc volt a népszavazási kampány

2012.06.09. 13:40 Módosítva: 2012.06.09. 16:27

Az LMP népszavazási kampánya kudarccal végződött, mert nem sikerült elérni a referendum kiírását - áll a párt kampányértékelő bizottsága által készített, az MTI birtokába került értékelésben. Az anyagot az LMP szombati szegedi kongresszusán megvitatják, és döntenek, hogy elfogadják-e az abban foglaltakat.

Vagy mégsem

Az LMP nem éli meg kudarcként a népszavazási kezdeményezést, annak egyik pozitívuma, hogy a párt ismertsége növekedett - jelentette ki Csiba Katalin, a párt szóvivője. Kiemelte, hogy a szóban forgó értékelés egy belső, demokratikus folyamat eredménye, ahol vannak pozitív és negatív vélemények is.

Az okokat sorolva úgy látják, hogy a kezdeményezés a párt sok tagja és aktivistája számára nem annak tényleges tartalmáról szólt, hanem pótcselekvés volt, a "csináljunk végre valamit" kényszeréből fakadt.

Arra is kitérnek, hogy habár az LMP januári kongresszusán úgy döntöttek, hogy nincs olyan politikai partner, amellyel céljaik elérése érdekében együtt tudnának működni, a kampány mellett kiállók mégis komolyan számítottak arra, hogy az MSZP és a szakszervezetek aktív támogatói lesznek a kezdeményezésnek.