Egy férfi láthatta az arab sakkozó megverését

2012.06.18. 17:38

Talált egy tanút az ügyészség, aki láthatta a Szaúd Mohamed al-Marzúkival június elején Újszegeden történteket. Az egyesült arab emírségekbeli sakkvezető azt állítja, június elején rendőrök bántalmazták a Tisza-parti városban, mondta Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Az ügyben bántalmazás hivatalos eljárásban bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a szegedi nyomozóügyészség ismeretlen elkövető ellen. A térfigyelő kamerák felvételén szereplő férfit – aki láthatta, mi történt a Szent-Györgyi Albert utcában – sikerült azonosítani, meghallgatása folyamatban van, mondta a szóvivő.

Az ügyészek interneten keresztül kikérdezik a történtek idején a sakkvezető társaságában tartózkodó Szálim Abdur-Rahmán sakkozót is, aki időközben hazautazott. A sportvezető a tizennyolc éves sportolót kísérte el Szegedre, ahol a fiatalember Lékó Péterrel készült az augusztusi athéni junior sakkvilágbajnokságra. A hatóságok még várják a kirendelt műszaki szakértő véleményének elkészültét is, mondta Szanka Ferenc.

Szaúd Mohamed al-Marzúki korábban jelezte, hogy nem akar nyilatkozni az őt ért támadásról a magyar sajtónak, a kórház az állapotáról sem adhatott felvilágosítást.

Az arab ország The National című lapjának korábbi beszámolója szerint a férfinak öt bordája tört el a bántalmazástól, a mellkasán és a hátán számos zúzódás keletkezett, és asztmásként a verés közben rövid időre a légzése is leállt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) szóvivője az újságcikkre reagálva közölte, a hatályos jogszabályok alapján a folyamatban lévő eljárással kapcsolatban kizárólag az ügyészség adhat tájékoztatást. Szenti Szabolcs akkor úgy fogalmazott, a sajtóban megjelent nyilatkozatokat a CSMRFK akkor sem kommentálhatja, ha egyébként szívesen tenné, mivel számos állításukat cáfolni tudná.