2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Lassan elfogy Esztergom pénze

2012.09.06. 20:58
Az esztergomi önkormányzat számláin jelenleg annyi pénz van, hogy a segélyeket ki lehet fizetni. Az iparűzési adóból származó tízmillió forint körüli összegen felül az önkormányzatnak még néhány millió forintja van – mondta Tétényi Éva a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A független polgármester idézte a könyvvizsgáló véleményét, aki szerint a városnak finanszírozási gondjai lesznek a második félévben.

A polgármester a városi költségvetés első féléves előirányzatainak teljesítéséről elmondta, a hatósági bevételek meghaladták a tervezettet, ingatlaneladásokból ugyanakkor nem származott számottevő bevétele az önkormányzatnak.

A korábbi testületi ülésen a képviselő-testület egyhangúlag megszavazta, hogy a nemzetgazdasági miniszterhez fordulnak a város elleni állami inkasszó felfüggesztéséért. A minisztérium válaszában közölte, hogy a tárca vezetőjének nem áll jogában az inkasszót felfüggeszteni.

Tavaly decemberben az állam a város anyagi gondjai miatt átvette az esztergomi intézményeket, azonban az önkormányzattól inkasszóval leemeli ezen intézmények működtetési költségét, ezért a város költségvetését 1,1 milliárd forintos fedezetlen hiánnyal fogadták el.

Tétényi Éva független polgármester a mostani ülésen újra kezdeményezte, hogy a testület, felterjesztési jogával élve, kérje a törvény módosítását, azaz a felfüggesztés helyett töröljék el az inkasszót.

A testület többségét adó Fidesz-frakció nem vette az ülés napirendjére a polgármester kezdeményezését.

Ai SUMMIT konferencia 2024