Az igazi celeb nem bánt nőt

2012.09.17. 13:44

A családon belüli erőszak, azon belül is a nők bántalmazása ellenszeréül a szülést és a karrier felfüggesztését javasló Varga István múlt hétfő éjszakai parlamenti felszólalása kisebb atomrobbanásként hatott a magyar nyilvánosságban.

Napokig erről szólt a sajtó, tiltakozott aki élt és bírt, tüntetések követték egymást. Végül, miután fideszes képviselőnők felkeresték Orbán Viktort, a Btk-módosítás ügyében addig hajthatatlannak tűnő kormánypárt hirtelen meghajolt a "hölgyek akarata" előtt, ismét nyilvánvalóvá téve, hogy valójában kinek a véleménye a mérvadó.

Mára elkészült egy civil kezdeményezésű közéleti videó is, amin Nagy Ferótól Nagy Ervinig, LL Juniortól Till Attiláig és Zacher Gábortól Dunai Tamásig ismert és kevésbé ismert férfiak láthatók játékos, kedves, önkritikus, infantilis vagy épp idétlen módon.

Az üzenet erős és félreérthetetlen: "Az igazi férfi nem bánt nőt" – hirdeti a nyugvópontként maguk elé tartott felirat, a Varga-féle avítt, patriarchális macsizmóval szemben friss alternatívát felmutatva az új férfiideált keresőknek.

Bár hírességeket nem szerepeltet, a nőket otthon marasztaló Varga Istvánnak már nyáron előre válaszolt a reklámfilmes Sós Bálint, aki a NaNE megbízásából készített filmjével elnyerte az idei cannes-i reklámfilmszemle közönségdíját.