Ez a poszt a következő Percről percre része:

Ma döntenek a nőverésről

Igen ritka nap a hétfői, ugyanis egyetlen törvényt sem fog hozni a Ház, arról viszont szavaznak, hogy bekerüljön-e a BTK-ba a családon belüli erőszak. Napirend előtti felszólalások, interpellációk és kérdések viszont lesznek, így most sem maradunk szórakozás nélkül.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • miért egy off shore cégnek adták el, mi Lázár János törvényjavaslatán merengünk, miszerint aki csődbe vitte a cégét, az magántársaságot nem, állami céget viszont vezethetne. Kinek áll ez érdekében?

  • "Miért adták oda a Malév repülési jogait egy offshore cégnek?" - kérdezi az MSZP-s Józsa István, amire részünkről csak döbbent csend a válasz, igaz, nem is tőlünk kérdezi. Hát nem olvassa Józsa képviselő a párt belső anyagait? Nem tudja talán, hogy az ilyen elméleti kérdések másodlagosak a stratégia szerint?

    Vajon hány kisembert érintenek a Malév repülési jogai, miközben munkahelyek szűnnek meg és rosszabbul élnek, mint négy éve? Jó, néhányat talán igen, de az így látszik, nagyon hiányzik most egy Ron Werber a párt közeléből!

    A végére azért közelebb került a kézzelfogható kérdésekhez, és azt kérte számon, miért nem döntöttek még a cég újraindításáról.

  • Hogyan létezhet adósrabszolgaság Magyarországon? Ez már Z. Kárpár Dániel jobbikos képviselő interpellációja, aki szerint a kormánynak segítenie kell azoknak, akik önhibájukon kívül kerültek ilyen csapdába. Részletes megoldási tervet kér azoknak, akik hitelcsapdába kerültek, de nem ingyenélők. Miért csak a bankokkal van jóban a kormányzat, miközben tömeges perek indulnak ellenük a visszaélések miatt, amiket az állampolgárok rendre megnyernek?

    Cséfalvay Zoltán államtitkár természetesen azzal vág vissza, a kormány már nekilátott, sőt, első intézkedéseinek egyikeként kezdett hozzá a devizahitelesek megsegítéséhez. A kényszerértékesítési kvóta Cséfalvay szerint gátat szab a tömeges kilakoltatásnak.

    Z. Kárpát szerint Cséfalvay ugyanezt mondta múlt héten is. Azt javasolja, vegyék elő a KDNP korábbi, jobbikos ötleten alapuló javaslatát a családi csődvédelemről, és egyáltalán, ne röhögcséljenek a témán.

  • Az MSZP-s Varga László megmutatja Józsa Istvánnak, hogy kell ezt csinálni, az özvegyi nyugdíjak csökkentése miatt támadja a kormányt. Nem csak a témaválasztás miatt - azt is megemlíti, hogy míg a kormány foglalkozott az elhunyt közjogi méltóságok rokonainak ügyével, az átlagemberekével nem. Halász János államtitkár megnyugtatja, a kormányban mindenki igazat mond, és nem kívánják csökkenteni a nyugdíjakat. Senki nem fog rosszabbul járni, hangsúlyozza jellegzetes gyurcsányi hanglejtéssel.

  • de a mi élő közvetítésünk ezzel véget ért. Mit mondjak, ennél pocsékabb idénykezdést ritkán látni, olyan volt ma a Parlament, mintha az összes szerepet kereszténydemokraták alakították volna, Majd a jövő héten, addig is jó bulizást!